LYS-2 ve LYS-3 testlerine yönelik stratejiler! ÖSYM LYS 2014

LYS-2 ve LYS-3 testlerine yönelik stratejiler! ÖSYM LYS 2014
LYS sınav giriş yeri öğren. ÖSYM - LYS sınav giriş belgesi al. LYS sınav tarihleri açıklandı. LYS sınavları ne zaman olacak? LYS sınav giriş belgesi nereden alınır? ÖSYM'den LYS sınav yerleri öğrenme. LYS sınav yeri öğrenme. Lisans Yerleştirme Sınavı için tavsiyeler. LYS ile ilgili tüm ayrıntılar burada

2014 LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) adaylarını sınav heyecanı sardı. LYS 2014 için sayılı günler kaldı. ÖSYM LYS Sınava başvuran adayların giriş yerlerini açıkladı. 2014 LYS Haziran ayı içerisinde sınava girecek adayların bina ve salonlarına ait işlemler tamamlanmıştır. LYS sınav giriş yeri öğren. ÖSYM - LYS sınav giriş belgesi al. LYS sınav tarihleri açıklandı. LYS sınavları ne zaman olacak? LYS sınav giriş belgesi nereden alınır? ÖSYM giriş nasıl yapılır? ÖSYM'den LYS sınav yerleri öğrenme. LYS sınav yeri öğrenme. Lisans Yerleştirme Sınavı için tavsiyeler. LYS'ye girerken nelere dikkat etmeli. LYS'ye neler götürülemez.

ÖSYM tarafından düzenlenen LYS sınavı tarihleri açıklandı. Sınav öncesi öğrencileri büyük bir heyecan kaplarken, bu süreçte öğrencilerin motivasyonlarını da yüksek tutmaları oldukça önemli.

2014 LYS SINAV TARİHLERİ


Bu yıl sınav tarihleri şu şekilde olacak:
14 Haziran Cumartesi ve 15 Haziran Pazar
21 Haziran Cumartesi ve 22 Haziran Pazar
2014 LYS giriş belgelerinizi ÖSYM’nin resmi internet sitesinden alabilirsiniz.

LYS-2 ve LYS-3 testlerine yönelik stratejiler

Üniversite hayali kuran gençler için aylardır süren hazırlığın sonuna gelindi. Üniversiteye hazırlanan gençler, hafta sonu LYS-2 ve LYS-3 için ter dökecek.

FEM yayın merkezı rehberlık koordınatörü Faruk Ardıç'tan LYS-2 ve LYS-3 testlerine yönelik stratejiler

Başarının önündeki en büyük engel ise dikkatsizlik. Dikkatsizlik, birçok sorunun cevabı bilindiği halde yanlış yapılmasına neden oluyor. Dikkatli olan ise sınavı kazanacak. “Soruyu biliyordum ama dikkatsizlikten yapamadım”, “Soruda verilen ipuçlarını görmedim”, “Soruyu beş defa okudum yine anlayamadım”, “Sayfadaki soruları göremedim” türü şikâyetler sınava hazırlanan öğrencilerin çoğu için ortaktır. Bu sorunların temelinde dikkat problemi gelmektedir. Soruları tam ve dikkatli okuyarak, morali sağlam tutarak dikkat sorunu önlenebilir.

Soruları tam ve dikkatli okuyun

Soruda neyin sorulduğu iyi anlaşıldığında cevaba ulaşmak daha kolaydır. Zaman kazanma endişesiyle hızlı ve dikkatsizce okunan sorular başlangıçta zaman kazandırırmış gibi görünse de yanlış anlamaya; dolayısıyla sınavda hem zaman hem de puan kaybına neden olabilir. Bu nedenle soruyu okumak zaman kaybı olarak görülmemeli.

Sınavın ilk 15 dakikası önemli

Sınavın en çok yanlış yapılan zaman dilimlerinden biri sınavın ilk 15 dakikasıdır. Çünkü bu zamanlar ısınma süresidir ve genelde en heyecanlı olunan zamanlardır. Bu nedenle ilk 15 dakikada en iyi bilinen, yorumdan çok bilgiye dayanan ve mümkünse puanı çok fazla olmayan derslerin testini çözmeye başlanmalıdır.

Moralsizlik hata yapma riskini artırır

Sınavda üst üste yapılamayan sorular moral bozabilir. Bu da dikkatsizliğe ve sonucunda hata yapmaya neden olabilir. Böyle durumlarda sınavda soruların, kolay, zor ve karışık olarak dizildiğinin, stratejik davranarak soruyla inatlaşmadan bir sonraki soruya geçilmesi gerektiğinin farkında olunmalıdır.

Sorunun soruluş tarzına dikkat edilmelidir

Sınav soruları analiz edildiğinde farklı nitelikte soru kalıpları gelmiştir. Özellikle yorum gerektiren sorularda neden sonuç ilişkisine doğru ulaşmak önemlidir. Bunun için öncelikle soruda verilen bilgileri kullanmak gerekir. Bazı sorularda adaylardan iki durum arasında ayrım noktaları istenebilir. İki durum arasında farklılıklar sorulabileceği gibi benzerlikler de adaylardan istenebilir. Özellikle Türkçe testinde mutlak suretle sorulan ana düşünce, yan düşünce sorularında ve sözel ağırlıklı sorularda dikkate alınacak ara sözcükler: örneğin, çünkü diye başlayan cümlelerden öncesi; O halde, böylelikle, böylece, kısaca diye başlayan cümlelerden sonrası genelde vurgunun yapıldığı yerlerdir.

21 Haziran 2014 13:22
DİĞER HABERLER