DEDAŞ, borcunu ödemediği için Mardin Belediyesi'nin elektriklerini kesti, belediye ise DEDAŞ binasını çalışanlar içerideyken mühürletti.
Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) borcunu ödemediği gerekçesiyle Mardin Belediyesi'nin elektriklerini kesti. Bunun üzerine Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu iş yeri açma ruhsatı ve imara uygunluğu olmadığı gerekçesiyle içinde personelin bulunduğu DEDAŞ İl İşletme Müdürlüğü binasını mühürletti.
DEDAŞ, yaklaşık 4 milyon lira borcu bulunan Mardin Belediyesi’nin elektriklerini 2 gün önce kesti. Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu da İmar ve Zabıta müdürleri ile Mardin DEDAŞ İşletme Müdürlüğü’ne gitti. Başkan Ayanoğlu burada DEDAŞ İl Müdürü Tekin Türk ile görüşerek, DEDAŞ binasının iş yeri açma ruhsatı bulunmadığını belirterek, mühürleyeceklerini ve binadaki personelin çıkmasını istedi.
PERSONEL İÇERİDE KALDI
Tekin Türk'ün, iş yerlerini terk etmeyeceklerini söylemesi üzerine belediye görevlileri personelin içeride bulunmasına rağmen iki kapıyı kapatıp mühürledi. Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ve beraberindekiler DEDAŞ önünden ayrılırken, personel mühürlenen iş yerinin içinde kaldı. Mardin DEDAŞ İl Müdürü Tekin Türk ile Belediye Başkanı arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. DEDAŞ İl Müdürü Tekin Türk yaptığı açıklamada, "Belediye başkanı ve beraberindekiler hukuka aykırı olarak davranmaktadır. Belediye yasal prosedürü uygulanmadan binamızı mühürlemiştir" diye konuştu.
Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ise, Mardin Belediyesi DEDAŞ’a olan elektrik borçlarını yapılan protokol kapsamında ödemeye devam ettiklerini, ancak yasal olmayan gerekçelerle Mardin Belediyesi'nin elektriklerinin kesildiğini ifade etti. Ayanoğlu, "Aynı zamanda Mardin geneline 7 pompa istasyonundan vatandaşlarımıza su dağıtmaktayız. Elektriklerin kesilmesi ile birlikte 7 su pompa istasyonumuzda su pompalanması bu nedenle durdurulmuştur. Bizim DEDAŞ’a olan 4 milyon liralık borcun 1 milyon 731 lirası ödenmiştir. Bizim DEDAŞ İl Müdürlüğü'nü mühürlememizin nedeni ise imara aykırı olması ve işletme ruhsatı ile ilgilidir. Biz yasal olan hakkımızı kullandık. Kendilerinin de yasal hakları vardır. Yasal olarak itiraz haklarını kullanabilirler" şeklinde konuştu.
Mardin Belediyesi hizmet binasının elektriği, borcu bulunduğu gerekçesiyle 2 gün önce DEDAŞ ekiplerince kesildi. Belediye, enerji ihtiyacını jeneratörle gidermeye çalışıyor.
DEDAŞ ÇALIŞANLARI 5 SAAT SONRA MÜHÜRLÜ BİNADAN ÇIKTI
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) işçileri, Mardin Belediyesi’nin mühürlediği binadan, zabıtanın mührü geçici olarak sökülmesiyle 5 saat sonra çıktılar.
DEDAŞ işçileri, Mardin Belediyesi’nin mühürlediği binadan, zabıtanın mührü geçici olarak sökülmesiyle 5 saat sonra çıktı. Çalışanlar, zabıtaları belediye dışarı sloganlarıyla karşıladı. Mardin DEDAŞ İl Müdürü Tekin Türk, yaptığı açıklamada, “Yasal olmayan herhangi bir tebligat olmadan herhangi bir bildirimde bulunmadan binamızın mesai saatinde mühürlenmesi yapıldı. Saat 16.30 civarı yapılan mühürleme saat 21.10 civarında yine belediye ekipleri tarafından mühür sevki yapılmak suretiyle personelimiz hizmet binasından tahliye edildi. Yaklaşık bir 4 saatlik süre içerisinde 60 yakın kurum personelimiz, hürriyetinden yoksun kaldı. Hizmetlerimiz aksadı saat 18’de mesaimiz doluyor, gelen vatandaşlara hizmet sunamadık” dedi.
Türk, “Biz Dicle Dağıtım Şirketi olarak sunmuş olduğumuz elektrik enerjisi hizmetinin 6 aylık bir süreç içerisinde belediyemize yasal olarak alacağımızın tahsiliyle ilgili gerek resmi yazışmalarımızı kendilerini ziyaret ettik. Ödemeleri noktasında sözlü taleplerimize şu güne kadar cevap verilmemesi nedeniyle belediyenin hizmet binasının elektriği kesilmiştir. Haliyle bizim 20 yıllık hizmet binamızın bu şekil yasal olmayan bir şekilde mühürlenmesinin başka da bir tarifi olmaması gerekir” şeklinde konuştu.
İHA