Memur-Sen: 4/B ve 4/C'lilerin kadroya geçirilmesi için ısrar edeceğiz

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme görüşmelerinin ikinci toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. Yalçın, 4/B ve 4/C'lileri kadroya geçirilmesi konusunda ısrarcı olduklarını belirterek "Bu masada itirazımız, teklifimizin arkasında duruşumuz devam edecek. Çalışanlara mutlu haberi vermek için son 10 günlük süreyi aktif olarak kullanacağız." dedi.

Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı'nda yapılan 3. toplu sözleşme görüşmelerinde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 4/B ve 4/C'lilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili soruyu cevapladı. "Kadro talebine ilişkin olarak 4/B ve 4/C'lilerin durumu ile ilgili bazı sinyallerin olduğu söylendi. Bu konuda herhangi bir gelişme var mı?" sorusuna Yalçın, teklifleri ile ilgili konularda ısrarcı olduklarını dile getirdi. 4/B'liler ve 4/C'liler bu anlamdaki vekilleri, üniversitedeki kadroların işçi çalışanları, yerel yönetimde çalışanları dahil olmak üzere kamuda kamu dışındaki istihdam türlerini kesinlikle şimdiye kadar kabul etmediklerini söyleyen Yalçın, konuşmasına şöyle devam etti: "4/B sözleşmeli olarak 300 binin üzerinde kamu görevlisi kadroya geçirilmiştir. Bu masada itirazımız, teklifimizin arkasında duruşumuz devam edecek. Çalışanlara mutlu haberi vermek için son 10 günlük süreyi aktif olarak kullanacağız. Sözleşmeli arkadaşlarımızın ya da 4/C'lilerin bu anlamda beklentisinden ibaret değil, gelir vergisinin yüzde 15'lik dilimlerini geçen yerin iadesi, kamu çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin teklifimiz var. Evlenme yardımı, çocuk yardımı, eş yardımı, kreş yardımı, yemek ve ulaşım yardımı, dini yardımlarda iki ikramiye verilmesi, cuma günleri için cuma vakitlerine göre ayarlanmasının sağlanması, kılık kıyafet özgürlüğünün getirilmesi."

"KAMU İŞVERENLERİ HEYETİ BUGÜN MUTLAKA TEKLİF VERMELİ"

Yalçın, 3. dönem toplu sözleşme toplantı görüşmelerinin bugün ikincisini görüşmüş olacaklarını ifade eden Yalçın, hizmet kolu kapsamında görüşülmesi gereken 281 teklif söz konusu olduğunu, 82 tane de genel toplu sözleşme söz konusu olduğunu söyledi. Toplu sözleşme sürecinin son 10 gününe girilmiş bulunduğunu hatırlatan Yalçın, bugün itibariyle kamu işveren heyetinin mutlaka ve mutlaka teklifle gelmesini beklediklerinin altını çizdi. Zamanın daralmasıyla şu an masada eksik halka kısmı iş veren heyetinin masaya henüz teklifini getirmemiş olması olduğunu belirten Yalçın, "Bugünkü görüşmelerde heyetin masaya mutlaka teklifle gelmesi, toplu sözleşme tekliflerinin müzakere sürecinin başlamasıdır. Çünkü mutlak çalışması için yeterli süre verilmiş, yeterli süre içinde kamu işveren heyetinin çalışanları çalışmalarını yapmış ve kamu iş veren heyetine gerekli teklif bilgiyi sunmuştur diye ümit ediyoruz." diye konuştu.

Bunun için çok fazla süre kaybetmeden 3 milyon 200 bin kamu görevlisinin, bir milyon 900 bin kamu görevlisi emeklisi için ailelerle birlikte 20 milyonun gözünün toplu sözleşme masasında olduğunu kaydeden Yalçın, "Buradan kamu görevlilerinin büyümeden payını alabilmesi, yüzdelik oranda beklentilerinin karşılanması taban aylıkta iyileştirmenin yapılması, enflasyon farkı olmak üzere enflasyonun altında kamu görevlisi değil, enflasyonu ezen kamu görevlisi için bu masanın çözüm üretme zamanı bugün itibariyle gelmiştir." ifadelerini kullandı. CİHAN
12 Ağustos 2015 12:47
DİĞER HABERLER