MGK ve Bakanlar Kurulu bir grubu terörist ilan edebilir mi?

MGK ve Bakanlar Kurulu bir grubu terörist ilan edebilir mi?
Can Erzincan TV'ye telefon bağlantısıyla katılan yargıtay eski onursal başkanı Sami Selçuk MGK ve Bakanlar Kurulu bir grubu terörist ilan edebilir mi sorusuna açıklık getirdi.

Can Erzincan TV'ye telefon bağlantısıyla katılan yargıtay eski onursal başkanı Sami Selçuk '' Örgüt suçu ve terör örgütü suçları hakkında kararı verecek merci yargı organıdır. Onun dışında yasama organı TBMM veya yürütme organı, hükümet veya MGK başka bir merci ve bunların başkanları asla kara veremezler. O bakımdan böyle bir kararın alınması gerçekten üzücü ve düşündürücü' dedi.





Ardından yayına telefonla bağlanan İstanbul Barosu eski başkanı Muammer Aydın ise MGK ve Bakanlar Kurulu bir grubu terörist ilan edebilir mi sorusunu cevapladı. Aydın: 'Kesinlikle böyle bir şeyin olması mümkün değil. Bir suçun suç olup olmadığına yasalar karar verir. Dolayısıyla yasada suç olarak tanımlanmamış bir konuyla ilgili olarak Bakanlar Kurulu idari bir karar alarak onu suç haline getiremez. Diğer deyişle yasal görünümlü yasal olmayan örgütler diye bir tanımlama şuandaki yürürlükte olan Türk ceza kanununda mevcut değil. Böyle olunca da hiçbir şekilde yargının suç olarak tanımlanmayan bir konuda vermediği bir kararı veremeyeceği bir kararı Bakanlar Kurulu'nun idari bir işlemle gündemine alması ve onu suç olarak tanımlaması mümkün değil' dedi.


28 Mayıs 2016 15:13
DİĞER HABERLER