MHP'li Vural: Dert anayasa değildir, dert başkan olma kariyeri

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Parlamenter sistem miadını dordurdu, Başkanlık sistemine ihtiyaç var." sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Miadını dolduranın parlamenter sistem değil, millet iradesini yok sayan, millet iradesine darbe yapmak isteyen, TBMM dışında egemenlik platformları oluşturmak isteyen zihniyet olduğunu kaydeden Vural, "Başkanlık sistemini dışlayan anayasa çalışması sakat kalır diyor. 'Yani başkan olmazsam anayasa olmaz' diyor. Dert anayasa değildir, dert, başkan olma kariyeridir. 13 yıl boyunca TBMM'yi milli irade olarak gördün de şimdi niye görmüyorsun? Şimdi milli iradenin karşısına dikiliyor, milli iradeye darbe vurmak istiyor. Böyle cumhurbaşkanı olmaz." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

Anayasayı milletin yapacağını ve milletin temsilcisi olan TBMM'nin anayasa yapımının tek sorumlusu olduğunu kaydeden Vural, "Bu irade milli egemenlik meselesidir. Aziz milletimizin iradesi ve egemenliğini sadece ve sadece TBMM temsil eder. Bu milletin şerefli, onurlu oylarla verdikleri oylarla TBMM egemenliğin yegane kaynağıdır. Bu egemenliğe darbe vurmak isteyen herkes tarihin çöplüğünde yer almıştır. Millet egemenliğini millet dışındaki organizasyonlara devretmek isteyenler ne demokrasiden ne milli egemenliğinden ne de milli iradeden nasibini almamışlardır." dedi.

Böylesi bir süreç içerisinde Cumhurbaşkanı'nın anayasa yapım süreci ile ilgili milletin 1 Kasım'da verdiği oylarla teşkil etmiş TBMM dışında anayasa yapım sürecine bir takım sivil toplum örgütleri denilen kurumlarla parlamentoya bir dayatma yapma arayışında olduğunu kaydeden Vural, "Cumhurbaşkanı milletin anayasasını TBMM'nin değil yandaş STK'lara havale ediyor. Milletimiz STK'lar aracılığıyla olaya el koymuştur. Siz kim oluyorsunuz ki, TBMM iradesine, egemenliğine el koyuyorsunuz. Paralel bir meclis mi oluşturdunuz. Bu millet seçime katılmadı mı, oy vermedi mi? TBMM milletin iradesi ile tecelli etmiş bir kurum değil midir? Düpedüz TBMM'yi bypas etme girişimine başlanmıştır. Milli iradenin tecelligahı olan meclis ayaklar altına alınmak istenmekte 'senin iraden önemli değil' denilerek parlamentonun bu süreç içerisinde dışlanması amaçlanmaktadır." diye konuştu.

TBMM MİLLETİN TEMSİLCİSİ DEĞİL Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Parlamenter sistemin miadını doldurduğuna inanıyoruz. Başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz' açıklamasında bulunduğunu kaydeden Vural, şöyle konuştu: "Sana kim söyledi parlamenter sistemin miadını doldurduğunu? Parlamenter sistem yerine sivil toplum kuruluşları sistemi mi getireceksin, kooperatif sistemi mi önereceksin? Miadını dolduran parlamenter sistem değil, millet iradesini yok sayan, millet iradesine darbe yapmak isteyen, TBMM dışında egemenlik platformları oluşturmak isteyen zihniyettir. 'Başkanlık sistemini dışlayan anayasa çalışması sakat kalır' diyor. 'Yani başkan olmazsam anayasa olmaz.' diyor. Dert anayasa değildir, dert başkan olma kariyeridir. Nihai kararı vekiller değil asil olan millet vermelidir, asıl kararı millet vermelidir. Peki bu meclis nerden oluşuyor. TBMM milletin temsilcisi değil mi? 13 yıl boyunca TBMM'yi milli irade olarak gördün de şimdi niye görmüyorsun? Şimdi milli iradenin karşısına dikiliyor, milli iradeye darbe vurmak istiyor. Böyle cumhurbaşkanı olmaz. Milletin vekillerinin iradesini yok sayıyor nerede meclis başkanı? Anayasayı kim yapacak sayın meclis başkanı? Anayasa konusunda uzlaşmayı temin etmek üzere bilgi alışverişini kim yapacak sayın meclis başkanı? TBMM'yi yok sayan bu zihniyete karşı milli iradenin kalbinin neresi olduğunu hatırlatmalıdır."

TBMM'yi içine sindiremeyen, siyasi partileri içine sindiremeyen bir zihniyetin tek adamcı bir zihniyet olduğunu vurgulayan Vural, "Amaç ve hedef budur. Kendi bulunduğu siyasi partiyi bile elit seçkin diye yok sayan bir zihniyet tepeden bakan bir zihniyettir. Milletimiz 54 milyon seçmen 78 milyon adına oy kullandı. seçime katılma oranı yüzde 87. Milletimizin yüzde 95'i bu mecliste. Adalet ve Kalkınma Partisi 22 milyon 959 bin, CHP 11 milyon 900 bin, MHP 5 milyon 600 bin, HDP 4 milyon 900 bin oy aldı. Bu oyların üzerinde misin sen. Bu milletin üzerinde misin? Oy veren insanlar seçkinler mi? Sen toplam seçmenin yüzde 39'unun oyunu aldın. Bu meclis milletin tamamını temsil ediyor. Kimse TBMM'ye sinek 2'li yerine koyamaz. Hiç kimse kendini Türkiye Büyük millet Meclisi'nin millet iradesinin üzerinde göremez." Dedi.
CİHAN
29 Ocak 2016 15:42
DİĞER HABERLER