MHP lideri Bahçeli'den sürpriz koalisyon açıklaması

MHP lideri Bahçeli'den sürpriz koalisyon açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tokat ve Sivas ziyaretlerinin ardından geldiği Yozgat’ta, partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı’na katıldı.

Bahçeli, açılım konusunun tamamen bitmesi ve diğer şartlarının yerine getirildiği taktirde, "Elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyarız" dedi.

MHP Yozgat İl teşkilatı tarafından düzenlenen toplantı Yimpaş AVM salonunda yapıldı. Toplantı, MHP İl Başkanı Ethem Sedef’in selamlama konuşmasıyla başladı. Toplantının basına kapalı olan bölümünde kürsüye çıkan MHP genel başkanı  Devlet Bahçeli, yeniden milletvekili seçtikleri için Yozgatlılara teşekkür etti. Koalisyon konusuna değinen Bahçeli, açılım konusunun tamamen bitmesi ve diğer şartlarının yerine getirildiği taktirde, "Elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyarız" dedi.

Bahçeli, genişletilmiş il istişare toplantılarına bu hafta Tokat, Sivas ve Yozgat ile devam etti. AKP ile koalisyon şartlarını bir yenisini daha ekledi. AKP’nin şartları kabul etmesinin yeterli olmadığını, Kuran-ı Kerim’e de al basmalarını istedi. Arıdından, “MHP, milletin önünde Kur-an’ı Kerim’in üstüne el basacak, siz de var mısınız?” dedi.

Bahçeli, koalisyon şartlarını şöyle sıraladı: “1-Anayasanın ilk dört maddesinden taviz yok. Üniter yapı, toprak bütünlüğü, başkent Ankara, dilimiz Türkçe. 2- Terör örgütü PKK ile Güneydoğu Anadolu’da ya da Türkiye’nin diğer yerlerinde mücadele edilecek. 3- PKK, kendini lağvedecek. Silahlarıyla birlikte teslim olacak. Masumlar anaların kucağına, suç işleyenler yargıya, oradan da cezaevine... Silahlar, Türkiye Cumhuriyetinin envanterine kayıt edilecek. 4- 17-25 Aralık dosyası yeniden açılacak. Hırsızlardan hesap sorulması için Bilal oğlan dahil herkes yargıya gidecek. 5- Çözüm süreci çöpe atılacak.

Bu tekliflerimizi kabul ediyorsanız, bir protokole bağlıyorsanız o zaman taşın altına değil elimizi, gövdemizi bile koyarız. AKP, bu şartları kabul ederse, Türk milletinin en mukaddesi olan ve milletin huzurunda Kur-an’a el basar mısınız? MHP, basar ve basacaktır.”

Toplantıya Bahçeli’nin yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın, Atilla Kaya, Emin Haluk Ayhan, Sadir Durmaz, Celal Adan, Şefkat Çetin ve Oktay Öztürk’de katıldı. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik tedbiri alırken salona girenler arandı.

DHA

30 Temmuz 2015 20:54
DİĞER HABERLER