Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı öncülüğünde ilgili kurumların yetkililerinden oluşan bir grup, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki mavi bayraklı plaj ve marinalar ile yeşil anahtarlı tesisleri denetledi. Bu kapsamda yetkililer Göltürkbükü Mahallesi Halk Plajı, Bitez Mahallesi Halk Plajı, Ortakent-Yahşi Mahallesi Halk Plajı, Turgutreis Mahallesi Günbatımı Halk Plajı ve Gümüşlük Mahallesi Çayıraltı Halk Plajı'nda da incelemelerde bulundu. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı CEO Yardımcısı Finn Bolding Thomsen tarafından yapılan denetimlere TÜRÇEV Genel Müdürü Erol Güngör, Mavi Bayrak Ulusal Koordinatörü Almila Kindan Cebbari, TÜRÇEV Genel Müdür Yardımcısı Murat Yiğitol, Mavi Bayrak Muğla Koordinatörü Gürcan Kaya ve Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Personeli Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu Murat Kurtini de eşlik etti. Thomsen, denetledikleri plajların mavi bayrak almaya uygun olduğunu belirtti.
Dünyada 50 ülkede uygulanan mavi bayrak programında bu yıl İspanya 578 plajla birinci, Türkiye 436 plajla ikinci, Yunanistan 395 plajla üçüncü sırada yer aldı. Uluslararası niteliğe sahip mavi bayrak ödülleri deniz suyunun temizliği, plaj işletmecilerinin çevre duyarlılığı, plajı kullananların güvenliği ve plaja ilişkin donanımlar kıstas alınarak veriliyor. Türkiye de mavi bayrak sayısının en çok olduğu ülkelerden biri olduğundan her yıl düzenli olarak uluslararası denetime tâbi tutuluyor. Geçen yıl İstanbul'daki uluslararası denetim, bu yıl Bodrum'da yapıldı.
Muğla genelinde Bodrum, sekiz halk plajıyla Türkiye'nin en çok mavi bayraklı halk plajlarına sahip ilçe konumunda. İl genelinde verilen 95 mavi bayrağın 53 tanesinin yer aldığı Bodrum, Muğla'da ve Bütün Türkiye'de en çok mavi bayrağa sahip olan ilçe olarak dikkat çekiyor. Ayrıca Muğla genelindeki mavi bayraklı yedi marinanın üç tanesi, mavi bayraklı yatın yedi yatın da hepsi Bodrum'da bulunuyor. Mavi bayraklı plajlar, yerli ve yabancı turistlerin de tercih sebebi oluyor. CİHAN