Nefret gözaltısına tepkiler çığ gibi

Her gün şehit haberleri gelirken Hakkari’de okulların basılıp öğretmenlerin gözaltına alınmasına tepki yağdı. " Hakkari'de eğitim felç olmuş durumda.. Eğitimi baskı altına alan ağır darbelerden birisi.. Çatışmalar yüzünden eğitim yapılamıyor. Bu sıkıntılar yaşanırken polislerin okulu basarak öğrencilerin gözü önünde öğretmenleri gözaltına alması.. BAKIN KİM NE DEDİ?
YAZIKTIR GÜNAHTIR

Hakkari eski milletvekili Esat Canan, "Okullara baskın düzenlenmesi, öğretmenlerin gözaltına alınması eğitimi baskı altına alan ağır darbelerden birisidir" dedi. 1990'lı yıllarda bile öğretmenlerin gözaltına alınmadığını  hatırlatan Canan, "90'ları çok geride bırakan bir durum söz konusu. 90'lı yıllarda en azından insanlar çıkıp özgürce bağırabiliyorlardı, demokratik tepkilerini ortaya koyabilme imkanları vardı. Şimdi bunları yapmak imkansız hale geldi. Korkudan kimse kalkıp birşey söyleyemiyor" ifadelerini kullandı. Hakkari'de gözaltına alınan dersane müdürü Veysel Karadaşlı ve eşi Gülbahar Karadaşlı'nın 3 yaşındaki kızları Aysima'nın da nezarete alınmasını eleştiren Canan şunları söyledi: “Yazıktır günahtır. Suçları ne? İktidar herkesi ya paralelci ya PKK'lı ilan ediyor. Halbuki alakası yok.” 

SİSTEM TAMAMEN FELÇ OLMUŞ DURUMDA

Eğitim Sen Başkanı Kamuran Karaca: Hakkari'de eğitim felç olmuş durumda. Operasyonlar, çatışma süreci, bombalar eğitim şansını yok denecek kadar aza indirdi. Hakkari'de eğitim kurumlarının açık olması ve maddi manevi desteklenmesi gerekirken böyle bir müdahaleyle çatışmalardan sonra eğitime ikinci bir darbe daha vuruldu. Çocuklarımıza ve oradaki eğitimcilere de yazık. Siyasal bir hınçla, kinle, kendi gibi düşünmeyen bütün toplumsal kesime karşı hak hukuk gözetmeden akıl almaz bir saldırı başlatılmış. 

ÖĞRETMENİN ONURLU YÜRÜYÜŞÜ

Hakkari'deki nefret operasyonunda, Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 8 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hayırsever ve okul yöneticilerinin aralarında bulunduğu isimlere yönelik 5  gün önce polis tarafından Aziz Tan Erkek öğrenci yurdu, Özel Hatice Avcı Koleji ve çeşitli adreslere eş zamanlı yapılan operasyon düzenlendi. 3'ü kadın 13 kişi gözaltına alındı.

ÇATIŞMALAR EĞİTİMİ DURDURDU

Eğitim Sen Hakkari Şube Başkanı Süleyman Aşkın: Hakkari, üniversiteye giriş ve TEOG gibi sınavlarda son sıralarda. Eğitim faaliyetleri çok kötü durumda. Çatışmalar yüzünden eğitim yapılamıyor. Bu sıkıntılar yaşanırken polislerin okulu basarak öğrencilerin gözü önünde öğretmenleri gözaltına alması eğitim hakkının engellenmesidir. Öğrencilerin en doğal hakkı olan eğitimden mahrum edilmesi çok üzücü.

26 Mayıs 2016 17:37
DİĞER HABERLER