Nefret operasyonunda yeni gelişme

Adana’da nefret operasyonları kapsamında Kanuni Üniversitesi’ne arazi tahsisinde imar yolsuzluğu, plan sahteciliği yapıldığı, terör örgütüne finans sağlandığı ve terör örgütü üyeliği iddiasıyla tutuklu bulunan 4 kişi de serbest bırakıldı.
Video: Arşiv

Adana tutuklu bulunan eski Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Ticaret Borsası eski Başkanı Muammer Güler, İşadamı Mustafa Vural ile Adana Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Yardımcısı Ferat Yüksel tahliye edildi. Sanıklar için mahkeme yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararı verdi. Böylece bu davada tutuklu kalmazken, hakkında başka bir suçtan tutuklu bulunan Ferat Yüksel tahliye edilmedi.

Adana’da cemaate yönelik nefret operasyonları kapsamında açılan davada, Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın da aralarında olduğu 4’ü tutuklu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.? Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar eski Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, işadamı Mustafa Vural, eski Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan hazır bulunurken Erzurum’da tutuklu bulunan Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreter Yardımcısı Ferat Yüksel, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Mahkemede AKP’li Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi eski Başkanı Güllü Bakır, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı eski şube müdürü Ahmet Bakır tanık olarak dinlendi. İlk olarak tanık kürsüsüne gelen Yüreğin Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, gizli tanığın kendisi ile ilgili söylediklerini yalanladı. Zihni Aldırmaz’ın seçilmesiyle ilgili gizli tanığın bir heyetle kendisini ziyaret ettiklerini yönündeki iddiayı yalanlayan Çelikcan, “Aytaç Durak’ın görevden alınmasının ardından mecliste yapılan ilk seçimde ben aday oldu ve seçildim. Ancak idare mahkemesi seçimi iptal etti. Bu kez de Zihni Aldırmaz seçildi. Bu konuda bana kimse baskı ve şantaj veya telkinde bulunmadı.” dedi.

Cemaat üyeleriyle birlikte yurt dışındaki okulları ziyaret edip etmediği ve buralara finansal destekte bulunup bulunmadığı sorulan Çelikcan, “Bir defasında Kongo’ya gitmiştim. Oda resmi bir ziyaretti. Ücretini de ben kendim karşıladım. Orada işadamlarının açtığı bir okulun açılışına katıldım. Resmi bir törendi hatta açılış nedeniyle Türkiye büyükelçiliği orada bir resepsiyon da verdi. Hatta bu okulun temelini de 11 Cumhurbaşkanı atmıştı. İki gece kaldık. Orada bahse konu yapıya destek olunması yönünde bir konuşma olmadı.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi eski Başkanı Güllü Bakır da personel alımında veya yaptığı diğer işlerde sıralı amirlerinin haricinde kimseden talimat almadığını aktardı. Gizli tanığın dediği gibi zabıta alımı ve trafik zabıta biriminin kurumunda birileri tarafından kendisine bir liste asla verilmediğini anlatan Bakır, “Belediyeye eleman almamız KPSS ile oluyor. Onun haricinde zabıtaya uzman çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan kişilerden uygun olanı alıyorduk. Bu kişiler arasında elbette meclis üyelerinin referans oldukları da bulunuyordu.” ifadelerini kullandı.

YALAN BEYANLARLA ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ ALINDI

Daha sanıklar tek tek söz aldı. Zihni Aldırmaz 6 aydır sebepsiz yere tutuklu bulunduğunu belirterek, “Çocuklarımdan torunlarımdan ayrı 6 geçti. Yalan beyanlar ve özensiz hazırlanan evraklar nedeniyle özgürlüğüm alındı. Üzerime atılı bütün iddialar düşmüştür. Hem bizim verdiğimiz evraklar hem de MASAK ve bilirkişi raporlarıyla. Tahliyemi talep ediyorum.” dedi.

Ticaret Borsası eski başkanı Muammer Çalışkan ise tutuklu olmaktan daha çok ‘terör örgütü üyesi’ iddiasının kendisini çok yaraladığını vurguladı. Bilirkişi ve MASAK raporlarının hakkındaki arsa yolsuzluğu ve terör örgütüne finansal destek sağlama iddialarını çürüttüğünü vurgulayan Çalışkan, “Gizli tanık Fethullah Gülen’le sık sık görüşüyordu diyor benim için. Bunu nasıl ispatlayayım. Hayatımı filme çekmedim ki getirip burada göstereyim. Bunu söyleyenin benim görüştüğümü ispatlaması gerek. Bu yönde de bir delil yok. Tahliyemi talep ediyorum.” diye konuştu.

Sanıkların avukatları da müvekkillerinin tahliyesini, yurt dışı yasa kararının kaldırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti taleplerin değerlendirilmesi için duruşmaya 10 dakika ara verdi. Aranın ardında kararını açıklayan mahkeme başkanı, tutuklu sanıkların adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla hepsini tahliye etti. Kararın ardından mahkeme salonunun önünde bekleyen sanık yakınları büyük sevinç yaşadı. Birbirlerine sarılarak büyük sevinç yaşayan sanıkların yakınları sevinç gözyaşları döktü.

MuhabirAjans
15 Temmuz 2016 17:18
DİĞER HABERLER