Nefrete bakın: Hastaneyi dozerle yıktılar!

Nefrete bakın: Hastaneyi dozerle yıktılar!
Bursa’da 18 yıldır faaliyet gösteren Özel Bahar Hastanesi’nin acil girişinin duvarları büyükşehir belediyesi tarafından yıkıldı. Hastanenin acil bölümü de yıkılarak, birimin çalışması engellendi.

1998 yılından beri kamuya ait binada hizmet verdiklerini belirten hastane yetkilileri yıkılın duvarların ruhsatının belediye tarafından onaylandığını hatırlattı. “Paralel yapı” operasyonları kapsamında geçtiğimiz aylarda hastaneye baskın düzenleyen polis, bazı evraklara el koymuştu. Hastaneye yönelik baskıları sanal alemde duyuran aktoreller, yıkım kararı tebliğ edilmeden yıkımın yapılacağını açıklamıştı.

DOZERLE HASTANE ÖNÜNE GELDİLER



Bursa Özel Bahar Hastanesi acil girişinin yıkılması için bir hafta önce ihbar gönderen Bursa Büyükşehir Belediyesi, yıkımı da bir şirkete ihale etti. Yıkım ekipleri bugün sabahın erken saatlerinde dozerlerle hastane önüne geldi. Yatan hastaların bulunduğu esnada gerçekleştirilmek istenen yıkıma hastane çalışanları tepki gösterdi.



 “Hastanemize, dokunmayın, Allah'tan korkun, Savaşta bile hastanelere dokunulmaz” sözleriyle yıkımı eleştiren çalışanlar, yıllardır ekmek yedikleri hastaneye yönelik yaptırımların kötü niyetli olduğunu savundu. Çalışanlar kısa süreli tepkinin ardından yıkımın yapılmasını yaşlı gözlerle izledi.

BELEDİYEDEN RUHSATLI AMA...



Özel Bahar Hastanesi Başhekimi Dr. Davut Baykan, acil girişi ile ilgili yıkım kararına anlam veremediklerini söyledi. Kamudan kiralanan ve belediyenin ruhsat verdiği binada 1998 yılından beri hizmet verdiklerini anlatan Dr. Baykan, şu bilgileri verdi: “



Biz burada devletin kiracısıyız. Bu bina devlete ait bir bina. Bugün ne olduysa güzide devletimiz aradaki duvarı kaldırayım dedi ve onu uyguluyor. Biz şu terbiyeyi aldık; devlet hepimizin devleti. Devlet bir güneş gibidir, doğduğunda bütün vatandaşlarına eşit doğar. Bir kısım vatandaşlarına ayrımcılık yapmaz. Hizmet etmesini engellemez, engellememeli. Böyle olduğu zaten devlet adaleti tecelli eder. Devletimiz geldi bu duvara yıkma kararı aldı, bize de bu karara uymak kalıyor. Ancak hakkımızı hukuki yollardan sonuna kadar arayacağız.” diye konuştu.



Hastanede 8 yıldan beri görev yapan Dr. Berrin Altınören ise yılbaşından beri hastanelerine yönelik baskılar uygulandığını hatırlatırken, bunun beraberinde mağduriyetlere sebep olduğunu dile getirdi. Hastanenin SGK anlaşmasının iptali ile hasta sayısının düştüğünü, bunun akabinde de bazı çalışanların işten ayrılmak zorunda kaldığına vurgu yapan Dr. Altınören kaybedenlerin Bursalı hastalar olduğunu ifade etti.

29 Nisan 2016 11:16
DİĞER HABERLER