Öğrenci velilerinden "imam hatip" tepkisi

Öğrenci velilerinden "imam hatip" tepkisi
AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Kadınana İlkokulunun, imam hatip ortaokuluna dönüştürülmeye çalışıldığını iddia eden veliler, eylem yaptı.
     Çocuklarıyla toplandıkları okul bahçesinde, iddialara tepki gösteren veliler, alkışlar ve ıslıklarla durumu protesto etti.
     Grup adına konuşan Kadınana İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Abdullah İşgüler, okulun, imam hatip olarak değiştirilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.
     1928 yılında kurulan ve 85 yıllık eğitim hayatında ilkokul olarak çok sayıda Afyonkarahisarlının bu okuldan mezun olduğunu dile getiren İşgüler, şöyle konuştu:
     "Bu tarih neden yok ediliyor. Veliler olarak kaygımız, birinci binamız elden gitti ama ikinci binamızı da almak istiyorlar. Biz birinci binamıza karışmadık, herhangi bir şey söylemedik, Alın sizin olsun dedik. Fakat ikinci binamızı vermek istemiyoruz. Bunda da çok kararlıyız. Bunun için İl Milli Eğitim Müdürlüğü karar almış, uygulamaya koymuşlar. Biz de bugün onlarla ve Vali ile görüşüp bunu soracağız. Amacımız gösteri ya da başka bir şey değil, biz bunun cevabını almaya gideceğiz. Valimizin adaletine sığınıyoruz. Orası yine imam hatip olarak kalsın."
    
     Muhabir: Canan Tükelay / Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
08 Mayıs 2013 16:20
DİĞER HABERLER