Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala okul harcamaları ile ilgili rakamlar belli olmaya başladı.
Bununla birlikte 2011 yılında tekstil sektöründe maliyetlerin ciddi şekilde artacağı endişesi rakamların biraz daha yukarılara çıkacağının belirtisi. Bu da hem bayram alışverişi hem de okul alışverişi yapacak velileri düşündürüyor. Maliyetlerin artması ile birlikte piyasada kalitesiz ürünlerde de artış yaşanması bekleniyor. Uzmanlar fiyatı düşürme adına kalitesiz boya, aksesuar, kumaş gibi ürünlerde polyester oranının çoğalabileceğini ve bunların sağlığı olumsuz etkileyeceğini belirtiyor. Kanserojen maddeli ürüne 'hayır' diyen inspire, öğrenci sağlığı için zararlı madde içermeyen dünya standardı olan eko TEX 100 belgesini üretiminde kullanıyor. Inspire, üründe kullanılan kumaş, ip, aksesuar ve dikimde de müşterilerine birinci sınıf ürün sunuyor. Sadece bunlarla yetinmeyen inspire ISO 9001 belgesi almak için de çalışmalara başladı.
TEKSTİLDE OKUL KIYAFETLERİNİ PROJE ÜZERİNE ÇALIŞAN TEK FİRMA
Feta Tekstil Satış ve Pazarlama Müdürü Sadi Yılmaz öğrencilerin hastalıklardan korunması için teri çeken yün ve pamuk ağırlıklı giysilerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Polyester, naylon, akrilik gibi ipliklerle dokunmuş kumaşların, teri iyi çekmediği için gribal enfeksiyonlara zemin hazırlayacağını belirten Yılmaz, kıyafet seçiminde öğrencileri, kış mevsiminde üşütmeyecek, terlediklerinde terlerini çekebilecek nitelikteki kumaşlardan üretilmiş olanların tercih edilmesi gerektiğini kaydediyor. Yılmaz, bu nedenle okul üniformalarının sadece renk ayırımlarıyla belirlenmemesi gerektiğini, kumaş niteliklerinin de göz önünde bulundurulmasının faydalı olacağını ifade etti.
Yılmaz: "inspire olarak öğrenci sağlığı konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. 2011 yılında başlattığımız farklılık projesi ile müşterilerimizden tam not aldık. Ürünlerimizde kendine özgü renk, model ve kumaşlar kullanıyoruz. Stilistler tarafından çizilen farklı modellerle okullara özel kıyafet üreterek her okula ayrıcalıklı olduğu izlenimi vermeye çalışıyoruz." dedi. Ailelerin ev, araba ve mobilyalar için gösterdikleri titizliği çocukları için de göstermeleri gerektiğini vurgulayan Yılmaz: "Bizler ev sahibi olacağımız zaman evin kaç metrekare olduğuna, yerine, malzemesine; araç alırken hava yastığı sayısına, abs ve klimasına kadar herşeyini araştırıyoruz. Ancak en büyük sermayemiz, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza kıyafet alırken maalesef aynı hassasiyeti gösteremiyoruz