Okula yardım yaptı, kaymakamdan fırça yedi

Okula yardım yaptı, kaymakamdan fırça yedi
Ölen oğlunun ismini taşıyan okula yardım eden Server Aslan, hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.
8 yıl önce ölen oğlunun ismini taşıyan okuldaki öğrencilere kırtasiye ve giyim yardımında bulunan Server Aslan, hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Aslan, “Bu yardımı hangi sıfatla yapıyorsun?” diye kaymakamdan fırça yedi.

Server Aslan isimli işadamı, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 8 yıl önce yaşanan trafik kazasında oğlunu kaybetti. Oğlunun acısını dindirmek için ilçede harabe durumdaki İçerisu İlkokulu’nun tadilatını yaptı ve bir tane de teknoloji sınıfı kazandırdı. Dönemin kaymakamı Emrah Yılmaz tarafından da okulun ismi değiştirilerek İçerisu İlker Aslan İlkokulu yapıldı. Yıllardır okulun ve öğrencilerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılayan Aslan, her sene olduğu gibi bu sene de 100 kişilik giyim ve kırtasiye malzemesi getirdi. Muhatabı olan kamu görevlilerinin Gaziantep’te toplantıda olduğunu öğrenince, okul müdürüyle birlikte yardım malzemelerinin dağıtımını gerçekleştirdi. Bir gün sonra da Nurdağı Kaymakamı Seyfullah Ordueri’ye nezaket ziyaretinde bulunup, lise için getirdiği kitaplar hakkında bilgi vermek isteyen işadamı Aslan, hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

Kaymakam Ordueri’nin kendisine “Sen kimsin? Hangi sıfatla bu yardımı yaparsın?” şeklindeki tepkisiyle şoka uğradığını anlatan Aslan, yaşanan diyaloğu şöyle anlattı: “Bana hakaret etmeye başladı. Ben ne yapacağımı şaşırdım, ‘Kötü bir şey yaptığımı zannetmiyorum’ dedim. Bana ‘Okul müdürünü görevden alayım da sen gör’ dedi. Daha sonra da ‘Lütfen buradan çıkar mısın’ dedi ve beni kovdu. Çıktığımda İlçe Milli Eğitim Müdürü boynuma sarıldı ve özür diledi.”

Ordueri ise Aslan’ı kovduğunu yalanladı. Okul müdürlerine, yardım dağıtmaya gelenlerle ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bilgi verilmesi yönündeki talimatının bulunduğunu aktaran Ordueri, “Burada Milli Eğitim Müdürü’nün haberi yok. Okul müdürü de yeni bir arkadaş olduğu için tecrübesiz davranmış. Orada da fotoğraflar çekilip sosyal medyada servis edilmiş. Hiçbir öğrencinin fotoğrafının paylaşılmasına müsaade etmemeye çalışıyorum.” diye konuştu.
29 Mart 2015 09:51
DİĞER HABERLER