'Operasyonları yargıdaki 100-150 savcı ve 1000 polis arkadaşımız yapıyor'

Ergenekon sanığı emekli hakim albay Ahmet Zeki Üçok: "Bu süreci değerlendirdiğimizde, mücadele eden bir Cumhurbaşkanı var, onunla birlikte hareket eden kendilerini adeta bu işe adamış 100-150 savcı ve onlarla çalışan 1000 polis arkadaşımız var."
Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, hizmet hareketiyle mücadele eden ekip içinde Tayyip Erdoğan’la birlikte kendilerine yakın polis, savcı ve hakimlerin olduğunu söyledi.

Üçok, “Bu süreci değerlendirdiğimizde, mücadele eden bir Cumhurbaşkanı var, onunla birlikte hareket eden kendilerini adeta bu işe adamış olan İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerimizde 100-150 savcı arkadaşımız var. Bu savcılarla beraber çalışan yaklaşık 1000 polis arkadaşımız var.” ifadelerini kullandı.

Emekli Hakim Albay Üçok, “Şu an itibariyle özellikle kamu kurumlarını, bakanlıkları incelediğimizde şunu görüyoruz. Yaklaşık 12 bakanlıkla ilgili bir yayın yapıldı, 381 bin 300 civarında personel çalışıyor.” diyerek, yapılan ihraçları yetersiz bularak, sadece yüzde 4 civarında bir ihraç olduğunu belirtti.

“YENİ SİSTEM HÜSN-Ü ŞEHADET”

Cumhuriyet’in haberine göre, Gülen Cemaati davalarından yargılanan işadamlarının serbest bırakılması için kurulan borsada milyon dolarların döndüğü ve danışmanlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sorunları iletmediği iddialarıyla ilgili AKP milletvekili Şamil Tayyar’ın açıklamalarına atıfta bulunan Üçok, kendisinin de bu konuda yeni bir yöntemle karşılaştığını iddia etti.

“Kamu kurumlarında, bakanlıklarda ve yine zengin iş adamları arasında uygulanan bir sistem olduğunu ve adına “Hüsn-ü Şehadet” denildiğini iddia eden Üçok, “Hüsn-ü, güzel iyi kuvvetli demek. Şehadet ise şahitlik anlamına geliyor.” diyerek, hükümete yakın birinin suçlanan kişilerle ilgili Hüsn-ü Şehadeti ile bazı kişilerin yargılama dışında kaldığını iddia etti.

Üçok şunları söyledi:

“Bir bakanlıkta 2017 Kasım ayında yaklaşık 40 kişi ile ilgili bir soruşturma başlatıldı. Bunların Bank Asya’da para artışları vardı. Özellikle 2014 yılında Fetullah Gülen’in talimatıyla Bank Asya’ya para yatırmışlardı. Bunların aileleri hatta çocuklarının maaşlarında bile Bank Asya’da artış vardı. Bu 40 kişinin 35’i KHK ile ihraç edildi, 5 kişi ise aynı pozisyonda olmalarına rağmen görevlerine devam etti. Bir kısmı şu an halen devam ediyor, bir kısmı ise emekli oldu. Burada bu 5 kişi ile ilgili ‘Makbul, muteber’ kişiler dediğimiz kişiler geldiler, ‘Bu adam iyidir, Fetullahçı değildir. Bu bizimle öğrenciyken, beraber aynı yurttaydık, işte şu cemaatin mensubudur’ gibi sizinle ilgili Fethullahçı olmadığınıza dair Hüsn-ü Şehadet de bulunuyor, iyi şahitlik yapıyor ve siz bu sayede atılmıyorsunuz, hakkınızda soruşturma açılmıyor. Bununla ilgili bugüne kadar bana çeşitli bakanlıklarla kamu kurumları ile ilgili gelen birçok şey var.”

HÜSN-Ü ŞEHADETTE BULUNANLAR KİMLER?

“Hüsnü Şehadet de bulunan kişiler kimler diye baktığımızda, ağırlıklı olarak bazı cemaatlerin ileri gelenleri yine bakanlıklarda, müsteşar, müsteşar yardımcısı, genel müdürlüklerdeki genel müdür seviyesindeki kişilerin, üst düzey danışmanları sayabiliriz” diyen Üçok, şöyle devam etti:

“Özellikle kamu kurumları ve bakanlıklarda cemaatle mücadelede yaşanan aksamasındaki en önemli neden bana göre bu yöntem. İnşallah, bununla ilgili en kısa zamanda gereken önlemler alınır.”
27 Nisan 2018 20:17
DİĞER HABERLER