Özel Erkul Tunagür Fen Lisesi Türkiye 10.su

Özel Erkul Tunagür Fen Lisesi Türkiye 10.su
Özel Erkul Tunagür Fen Lisesi Türkiye 10.su ve Kocaeli 1.si olarak en başarılı okullar arasına girdi.
ÖSYM, 2014 YGS sonuçlarına göre okul başarılarını açıkladı.   Özel Erkul Tunagür Fen Lisesi matematik branşında türüne göre Türkiye 9.su, genel sıralamaya göre Türkiye 10.su olarak  en başarılı 10 okul arasında yer alarak eğitimde bir marka olduğunu bir kez daha tescilledi.

Yayınlanan verilere göre branş bazında ve YGS dallarındaki Türkiye dereceleri şu şekilde oldu. Matematik’te Türkiye 9.luğu, Sosyal Bilimlerde Türkiye 17.liği, Fen Bilimlerinde Türkiye 37.liği, Türkçe Türkiye 40.lığı, YGS 1’de Türkiye19.luğu,YGS 2’de Türkiye 20.liği, YGS 3’te Türkiye 17.liği, YGS 4’te Türkiye 16.lığı, YGS 5’te Türkiye 17.liği, YGS 6’da Türkiye 17.liği elde etmiştir.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız okul müdürü Hilmi Öz bu başarının bir tesadüf olmadığı her yıl Erkul Koleji olarak YGS’de ilk bine onlarca öğrencinisin girdiği bir okul olduklarını söyledi. Bu başarısı ile Kocaeli’nin en başarılı okulu olduklarını söyleyen. Sayın Öz öğrenciler kadar bu başarı da emeği ve fedakarlığı olan öğretmenleri de kutlarım dedi. Ayrıca 2014 LYS’de Türkiye 14.sü çıkaran okulumuz, 2015 YGS sınavında da 3 öğrenci ile 7 derece elde etmiştir. ÖSYM’nin verilerine göre her branş ve YGS dallarına göre tamamında Kocaeli 1.si olmuştur.

Erkul Kolejleri Genel Müdürü Aytekin Özçelik ise 22 yıldır Kocaeli’nde eğitim öğretim faaliyetinde bulunan Erkul Koleji’nin bu başarısı yönetim kurulu üyelerimize, öğrencilerimize, emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve bize inanarak, güvenerek çocuklarını bizlere emanet eden velilerimize hayırlı olsun dedi.

27 Mart 2015 16:07
DİĞER HABERLER