Özgecan Aslan davasının ikinci duruşması başladı

Özgecan Aslan davasının ikinci duruşması başladı
Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetinin ikinci duruşması başladı. Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi görülen davaya 3 sanık duruşmaya bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, 11 Şubat 2015 tarihinde kaybolan ve iki gün sonra vahşice öldürüldükten sonra yakılmış halde cesedi bulunan Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan'ın katil zanlıları ikinci kez hakim karşısına çıktı. Tarsus Adliyesi'nde görülmeye başlanan ikinci duruşmaya, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanın 26 yaşındaki minibüs şoförü Suphi Altındöken (26), babası Necmettin Altındöken (50) ile arkadaşı Fatih Gökçe (25), bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Savcı, mütalaasını açıkladıktan sonra üç sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

KADIN DERNEKLERİNDEN PROTESTO

Öte yandan Kadın Dernekleri de Tarsus Adliyesi önünde toplanarak protesto gösterileri yapıyor. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve HDP Mersin Milletvekili Çilem Öz de adliye önüne gelerek açıklama yapan Tarsus Kadın Platformu üyelerine destek verdi.

Tarsus Kadın Platformu adına açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Yasemin Yücel, hunharca katledilen Özgecan Aslan'ın ikinci duruşmasının devam ettiği söyledi. Özgecan'ın katledilmesiyle kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze duyulan öfkenin tüm ülkeyi sararak kadın isyanına dönüştüğünü anlatan Yücel, bu isyanla sokaklara dökülen kadınların ikinci dava için Tarsus'a geldiğini kaydetti.

Özgecan Aslan davasının her gün fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddete maruz kalan, tacize, tecavüze uğrayan katledilen tüm kadınların davası olduğunu anlatan Eğitim Sen Şube Başkanı Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özgecan Aslan'dan sonra hemen her gün taciz tecavüz ve kadın cinayeti haberleri ile uyandık. Devlet tarafından eşitliği sağlayan kadına yönelik şiddete karşı önlemler getirilmediği gibi iktidar tarafından tüm bu problemler daha da derinleştirildi."

Kadın ve Demokrasi Platformu Derneği (KADEM) Başkanı Sare Aydın ise Özgecan Aslan cinayetinin kadına yönelik şiddete karşı toplumsal duyarlılığın en üst düzeyde ifade edildiği söyledi. Kamuoyunun verdiği tepkiyi gözeterek kadınının kadın olmasından dolayı uğradığı şiddete, kadın cinayetlerine ve ayrımcılığı koruyan yargı kararlarına karşı topyekün bir mücadelenin başlaması gerektiğini ifade eden Aydın, sözlerini şöyle tamamladı: "Komuoyunda Özgecan Yasası olarak isimlendirilen ve toplumun büyük bir kesiminin talebi olan ceza mevzuatında değişiklikler derhal acilen gündeme alınmalı. Katiller hak ettikleri cezayı almalı. Katillere uygulanan indirimler son bulmalı ve caydırıcı cezalar verilmelidir. Kadına yönelik şiddet, suçların nitelikle hali olarak düzenlenmeli ve en ağır ceza ile müeyyideye bağlanmalıdır."

CİHAN
09 Eylül 2015 11:05
DİĞER HABERLER