Prenseslerin vedası ağlattı

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında bulunan Erzurumlu 42 yaşındaki Murat Güllüce'yi son yolculuğuna 'Prenseslerim' dediği 4 kızı, gözyaşlarıyla uğurladı.

Türk bayrağına sarılı babalarının tabutuna sarılıp fotoğrafını öpen çocukları, "Seni çok seviyoruz babacığım" dedi.


"Seni çok seviyoruz babacığım"

Erzurum'dan uzun yıllar önce göç ettiği İstanbul'da kuyumculuk yapan Murat Güllüce, daha sonra Özbekistan'a giderek seracılık işine girdi. Ancak bu işten de umduğunu bulamadığı için ayrılan Murat Güllüce, İstanbul'a döndü ve bir otelde tercüman olarak çalışmaya başladı. 


28 Haziran gecesi, uçakla gelecek turist kafilesini karşılamak için Atatürk Havalimanı'na giden evli ve 4 kız çocuğu babası Murat Güllüce, Dış Hatlar Terminali girişinde meydana gelen saldırıda hayatını kaybetti.

Adli Tıp Morgu'ndan alınarak karayolu ile dün akşam Erzurum'a getirilen Murat Güllüce'nin cenazesi, belediyenin morguna konuldu. Bugün öğlen saatlerinde morgdan alınan Güllüce'nin cenazesi, Gürcükapı Camisi'ne getirildi. 

Musalla taşının üzerine konulan Murat Güllüce'nin Türk bayrağına sarılı tabutunun etrafına toplanan kızları 11 yaşındaki Muazzez, 10 yaşındaki Pınar, 8 yaşındaki Bahar ve 4 yaşındaki Zehra Hilal, babalarının tabutuna sarılıp, fotoğrafını öptü. 

Cuma namazı sonrası Mütfü Vekili Celal Büyük tarafından kıldırılan cenaze namazına Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Ünivresitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Emiyet Müdürü Kamil Karabörk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, AK ve Parti ve CHP il başkanları ile çok sayıda kişi katıdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da cenazeye çelenk gönderdi.

Eşinin tabutuna 'Şehidim' diyerek sardılan ve uzun süre gözyaşı döken 41 yaşıdaki Zeynep Güllüce de "Şehidim hakkını helal et. Allah senden razı olsun. Ne beni ve ne de evlatlarını bir gün bile üzmedin" dedi.

Namazdan sonrası omuzlara alınan Güllüce'nin cenazesi, götürüldüğü Asri Mezarlık'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

DHA




01 Temmuz 2016 16:18
DİĞER HABERLER