Putin'den 'NATO'ya saldırı' açıklaması

Rusya’nın NATO’ya saldıracağı yönündeki söylemlerle ilgili konuşan Putin, Rusya’nın egemenliği tehdit edilirse ellerindeki tüm imkanları kullanabileceklerini söyledi.
Sözcü'de yer alan habere göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı ülkelerin, Rusya’nın nükleer silah kullanma ihtimalini göz ardı ettiğini belirterek, “Birisinin eylemi egemenliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü tehdit ediyorsa, elimizdeki tüm imkanları kullanmamızın mümkün olduğunu düşünüyoruz. Bu hafife alınmamalıdır” dedi.

Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu (SPIEF) kapsamında “Lahta Center”da dünyanın önde gelen haber ajansları yöneticilerinin sorduğu soruları yanıtladı.

Ukrayna ordusunun savaşta her ay yaklaşık 50 bin insanı kaybettiğini anlatan Putin, “Ukrayna ordusu ayda yaklaşık 30 bin insanı seferber ediyor. Son iki ayda 50 ila 55 bin kişiyi seferber ettiler. Ama bu sorunu çözmez. Çünkü tüm bu seferberlik sadece kayıpları telafi ediyor” diye konuştu.

'ZELENSKİY'DEN KURTULACAKLAR'

ABD’nin, Ukrayna’daki seferberlik yaşının 18’e düşürülmesi konusunda baskı yaptığını söyleyen Putin, “Sonrasında da (Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir) Zelenskiy’den kurtulacaklar" ifadesini kullandı.

Putin, Batılı ülkelerin Rusya’yı sürekli nükleer tehditler kullanmakla suçladığını belirterek, bunu yanlış bulduğunu ve ABD'nin 2. Dünya Savaşı’nda Japonya’da nükleer bomba kullanan ülke olduğunu vurguladı.

Ukrayna savaşının nükleer savaş riski yaratacak bir duruma evrilmemesi gerektiğinin altını çizen Putin, “Nedense Batılı ülkeler, Rusya'nın bunu (nükleer silah) asla kullanmayacağına inanıyor. Bizim nükleer doktrinimiz var. Birisinin eylemi egemenliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü tehdit ediyorsa, elimizdeki tüm imkanları kullanmamızın mümkün olduğunu düşünüyoruz. Bu hafife alınmamalıdır” dedi.

Putin, Rusya’nın NATO’ya saldıracağına yönelik söylemleri "aptallık" şeklinde niteleyerek, “Hepiniz aklınızı mı kaçırdınız? Kim uydurdu bunu? Bu tam bir saçmalık, anlıyor musunuz?” ifadelerini kullandı.
06 Haziran 2024 08:48
DİĞER HABERLER