Putin'in Sözcüsü Peskov’a "600 bin dolarlık saati" sorusu

Putin'in Sözcüsü Peskov’a
Peskov’un kolunda görülen 600 bin dolar değerindeki Richard Mille RM 52-01 marka saat Rusya’da gündem oldu.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın sözcüsü Dmitri Peskov hafta sonunda Karadeniz tatil kenti Soçi’de düzenlenen törenle ikinci kez dünya evine girdi. Peskov çok sayıda davetlinin katıldığı törenle uzun süredir beraber oldukları artistik patinaj olimpiyat şampiyonu Tatyana Navka ile resmen evlendi. 

Ancak törende Peskov’un kolunda görülen 37 milyon ruble (600 bin dolar) değerindeki Richard Mille RM 52-01 marka saat Rusya’da gündem oldu.

Rus muhalif Aleksey Navalnıy, sosyal medyada yaptığı açıklamada Kremlin basın sözcüsünün yıllık maaşının dört katı değerinde olan saati hangi kaynakla satın aldığını sordu. 

Yolsuzlukla mücadele vakfı başkanlığı da yapan Navalnıy, “Bu Richard Mille RM 52-01 marka saat. Sadece 30 adet üretilmiş. Değeri 37 milyon ruble. Peskov’un 2014 geliri yıllık 9 milyon ruble.” bilgisini paylaştı.

Peskov ise iddialara karşılık yaptığı açıklamada, “Bu saat eşimin hediyesi. Gerçekten çok pahalı. Ancak bazılarının iddia ettiği rakamdan çok daha ucuz… Kendi imkanları ile saati satın almış.” dedi. Peskov eşlerin birbirlerine hediye verebileceklerini, bunun rüşvet ve yolsuzlukla ilgisi olmadığını ifade etti.

Peskov’un eşi Navka da, defalarca olimpiyat şampiyonu olduğu ve bir çok projeden geliri olduğu savunmasında bulundu. 

Diğer taraftan Peskov’un düğünden 15 hafta önce kızı ile birlikte çekildiği fotoğrafta aynı pahalı saatin yer aldığı iddia edildi. Navka’nın pahalı saati eşine ne zaman hediye ettiği ise açıklanmadı.

Peskov ve Navka’nın geçen Ağustos ayında Nadejda isminde bir kız çocukları dünyaya gelmişti.

Peskov’un (47) ilk eşinden de ikisi erkek ve biri kız olmak üzere 3 çocuğu bulunuyor.

Özel yaşamı ile ilgili konuşulmasını istemeyen Peskov daha önce basın mensuplarının konu ile ilgili sorularına, “Bu kimsenin iş değil…” cevabını vermişti.
03 Ağustos 2015 17:20
DİĞER HABERLER