Rüşvet operasyonuyla gündeme gelmişti, ismini değiştirdi

Rüşvet operasyonuyla gündeme gelmişti, ismini değiştirdi
17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile gündeme gelen ve operasyon kapsamında varlıklarına el konulan 'Duru Döviz' isimli şirketin adı değişti.

Türkiye ’yi sarsan geçen aralık ayındaki yolsuzluk operasyonunun kilit isimlerinden İranlı işadamı Rıza Sarraf’ın eski şirketlerinden olan ve operasyon sırasında parasına el konulan Duru Döviz’in unvanı “Hayyam Döviz ve Kıymetli Madenler Ticaret Anonim Şirketi” oldu.

Hürriyet gazetesinden Neşe Karanfil’in haberine göre, 26 Haziran tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde unvan değişikliğine ilişkin duyuru yer aldı. Şirketin sahibi şu anda Emin Hayyam. 17 Aralık sürecinde el konulan dövizler de mayıs ayında Emin Hayyam’a iade edilmişti.

17 Aralık soruşturması sırasında Rıza Sarraf’ın kontrolünde olduğu iddia edilen Duru Döviz’in ilk isminin ise Durak Döviz olduğu ortaya çıkmıştı. 6 Mayıs 1997’de kurulan Durak Döviz’de 24 Ağustos 2007’de olağanüstü genel kurul yapıldı ve Rıza Sarraf 3 yıllığına yönetim kurulu başkanı oldu. Abdullah Happani başkan yardımcılığına, Turgut Yıldırım ve Serdal Happani de üyeliğe getirildi. 15 Mayıs 2009’da Zarrab başkanlıktan ayrıldı. 7 Kasım 2012’de Durak Döviz’in ismi Duru Döviz ve Kıymetli Madenler olarak değiştirildi. Aynı tarihte Apdullah Happani, Sabri Berk hisselerini Emin Hayyam’a devretti. Duru Döviz yönetiminde sadece Emin Hayyam kaldı.

26 Haziran tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre İstanbul Fatih Beyazıt Kapalıçarşı Ortakazazlar adresinde bulunan Duru Döviz şirketinin 10 Haziran 2014’te genel kurulu yapıldı, ünvan ve anasözleşmesinde değişikliğe gidildi. 16 Haziran tarihinde de tescili istendi, 26 Haziran’da da yayımlandı. Genel kurulda ilk madde şirketin ünvanının Hayyam Döviz olarak değiştirilmesi oldu. Yönetim kurulu üyelerine ücret ödenmemesine, yönetim kurulu üyelerinin en çok 3 yıllığına seçilebilmesine yönelik karar alındı. Ayrıca karın tespiti ve dağıtımı ile ilgili yapılan değişiklikte; “Net dönem kârından her yıl yüzde 5 genel kanuni yedek akçe ayrılır, kalan miktarın yüzde 5’i pay sahiplerine dağıtılır. Kâr payı pay sahibinin esas sermaye payı için şirkete yaptığı ödemelerle orantılı olarak hesaplanır” denildi. Yeni adıyla Hayyam Döviz’in sermayesi 500 bin lira.

15 Temmuz 2014 09:50
DİĞER HABERLER