Sakaryadaki silahlı saldırı

Sakaryadaki silahlı saldırı -Aydın Gazeteciler Cemiyeti, saldırıyı kınadı
AYDIN (A.A) - Aydın Gazeteciler Cemiyeti, Sakaryada Basın İlan Kurumu (BİK) çalışanı Devrim Ersin Özerginin öldürülmesi, BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat, kurum çalışanı Ökkeş Buğra Atılgan ve bir yerel gazete çalışanı Mustafa Sükenin yaralanması ile sonuçlanan saldırıyı kınadı.
     Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, yaptığı yazılı açıklamada, Basın İlan Kurumu Denetmeni Devrim Ersin Özergin, Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Polat ve çalışanları Ökkeş Burhan Atılgan ile temsilci olarak ekibe alınan Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Sökenin, denetim için gittikleri Anadolu Gazetesinde, gazete sahibi olan A.U tarafından silahlı saldırıya uğramasından derin üzüntü duyduklarını ifade etti.
     Anadolu basınının ve özellikle resmi ilan alan yerel gazetelerin yaşadıkları sıkıntıları, BİK Genel Müdürü Mehmet Atalayın Aydındaki ziyareti sırasında bir kez daha dile getirildiğini, ancak böyle bir olayı hiçbir zaman tasvip etmediklerini belirten Deniz, şunları kaydetti:
     Sadece rutin olan görevlerini yapmak için çaba sarf eden Basın İlan Kurumu çalışanlarının böyle bir olayda saldırıya uğraması kabul edilemez, affedilemez bir yaklaşımdır. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinin gereği olarak denetleme yapmakta bir sorumluluktur. Ancak başkalarıyla sorunu olanlar hukuki yoldan haklarını aramak varken böyle bir davranışın hem de bir gazetenin sahibi tarafından gerçekleşmesi çok üzüntü vericidir. Aydın Gazeteciler Cemiyeti olarak bu olayı şiddetle kınıyor, görevi başında can veren, görev şehidi Devrim Ersin Özergine Allahtan rahmet, ailesine ve Basın İlan Kurumu camiasına başsağlığı, yaralı arkadaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyoruz.
     Denetim amacıyla Akıncılar Mahallesi Büyükgeçit Sokaktaki Anadolu Gazetesine gelen Şube Müdürü Bolat ve kurum çalışanları ve Devrim Ersin Özergin ile Yenisakarya Gazetesinden temsilci olarak alınan Mustafa Süke, gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz tarafından silahla yaralanmış, Özergin, kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
27 Eylül 2012 10:58
DİĞER HABERLER