'Samsun için 2016, turizm alt yapı yatırımları yılı olacak'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 2016 yılında kentin gelişmesine ve turizm alt yapısına katkı sağlayacak birçok projeye başlayacaklarını söyledi.

Samsun'u geleceğe taşıyacak turizm alt yapı projeleri ve 2016 yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, Samsun'un turizm iddiası yüksek şehirlerden olduğunu ifade etti. Yılmaz, söz konusu yatırımların şehrin tanıtımına, ekonomisine ve konforuna büyük faydalar sağlayacağını kaydetti. Doğru yatırımlarla Samsun'u örnek ve konforu yüksek şehirlerden biri haline getirmeye devam edeceklerini ifade eden Yılmaz, Ondokuzmayıs, Terme ve Vezirköprü ilçelerinde üç büyük turizm projesine başlayacaklarını açıkladı.

Terme'nin Gölyazı Tabiat Parkı'nı ve Vezirköprü Kanyonu'nu Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan aldıklarını hatırlatan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, şunları kaydetti: "Bizim şehrimiz, gelecekte turizm iddiası olan bir şehir. Turizm konusunda birçok avantajımız ve potansiyelimiz var. Allah'ın bahşettiği güzellikleri turizm ürününe döndürmemiz, ona şekil, fon ve estetik verip insanların kullanabileceği bir değer haline getirmemiz lazım. Bununla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Terme'de Gölyazı Tabiat Parkı'nı aldık. Burada bir turizm destinasyonu, konaklama tesisleri, günü birlik geliş gidiş yerleri planlıyoruz. Vezirköprü Kanyonu'nun olduğu yere çok güzel değerler kazandıracağız. Yine Ondokuzmayıs Kuş Cenneti'ni çok güzel bir kupon, farklı ve güzel bir nokta haline getirmeye çalışıyoruz."

Müze konusunda kentin çok eksiği bulunduğunu ve bunları 2016 yılında süratle gidereceklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, şöyle konuştu: "Müzesi olmayan bir şehir, eğitim, kültür ve alt yapısı zayıf şehir demektir. Buradan hareketle Sayın Valimiz, Devlet Demir Yolları atölyesini Ulaştırma Bakanlığı'ndan aldı. Şimdi oraya birlikte Samsun Sanayi Müzesi yapacağız. Bunun yanında eski yaşar doğu kapalı spor salonunu Panorama 1919 Müzesi yapıyoruz. 7'den 70'e herkes bu müzeye girdiğinde 19 Mayıs 1919'da Samsun başlayan ve Kurtuluş Savaşı'nın sonuna kadar ülke genelinde sürdürülmüş olan mücadelenin, kitaplarda yazılanlarını kısmen heykeller, kısmen elektronik gösterilerle cisimleştirerek insan üzerindeki etkisi yüksek bir ortam oluşturuyoruz. Müzeden dışarı çıktığınızda sinevizyondan çıkmış gibi olayları yaşayıp ayrılacaksınız. Bu da önemli bir turizm alt yapısıdır. Şehrin kültür ve eğitim alt yapısına, gelişmişliğine katkı verecektir."

Samsun'un modern bir arkeoloji müzesine ihtiyacı olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, "Telekom binasını da alırsak TMO ile şehir stadı arasındaki yere çok güzel bir arkeoloji müzesi yapacağız. İnsanlarımızın çoğu arkeoloji müzesine uğramıyor. Sebebi ise arkeoloji müzesinde teşhir edilmesi gereken eserlerin bir çoğu teşhir edilemiyor. Son derece kötü bir mekanımız var. Doğru dürüst müzemiz olmadığı için sahip olduğumuz bütün tarihi eserler, bodrum katlarda, rutubetli tozlu yerlerde duruyor. Bu eksiliğimizi de önümüzdeki 2 yıl içinde süratle tamamlayacağız. Yaz ayında bu yatırımların somutlaşmış hallerini göreceksiniz." dedi. CİHAN
08 Ocak 2016 17:47
DİĞER HABERLER