Şanlıurfadan kısa kısa

Şanlıurfadan kısa kısa -Ceylanpınar Devlet Hastanesi Başhekimliğine atama
ŞANLIURFA (A.A) - Ceylanpınar Devlet Hastanesi Başhekimliğine Dr. Selim Topçu atandı.
     Topçu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl kardiyoloji uzmanı olarak atandığı hastaneye başhekim olduğu için mutlu olduğunu söyledi.
     Hastanede 28 doktorla sağlık hizmeti verdiklerini ifade eden Topçu, gelecek ay içerisinde dijital röntgen sistemine geçeceklerini, yeni atama döneminde ek olarak kadın doğum ve kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı talebinde bulunduklarını kaydetti.
    
     -CHP Milletvekili Demir, Siverekte
    
     CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Siverekte çiftçilerle bir araya geldi.
     Karakeçi ve Mızar köylerinde çiftçilerin sorunlarını dinleyen Demir, çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları meclisi taşıyacağını belirtti.
     Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada köylerde çiftçilerin sulama ve elektrik gibi sorunlar yaşadığını iddia etti.
     Bölgede çiftçilerin büyük sıkıntılar yaşadığını ileri süren Demir, şunları kaydetti:
     "Bugün devlet burada kimisine cazibeli su kullandırıyor, kimileri ise kendi imkanları doğrultusunda kuyu açarak sulama yapıyor. Sonuçta insanlar kendi ekmek parası için üretim yapıyorlar. Ciddi bir olayla ve haksızlıkla karşı karşıyayız. Birileri yüzde 600-700 kullanım payı verirken diğer taraftan cazibeli su ile sulama yapan çiftçi arasında gerginlik oluşturmaktadır. İkinci büyük sorun ise abonelikler. Buradaki çiftçilerin abonelikleri kolaylaştırılmamış. Şuana kadar abonelik ile ilgili ne valilik ne de hükümet herhangi bir çalışma yapmamış."
    
     -Gazetecilere plaket-
    
     Eski Ceylanpınar Devlet Hastanesi Başhekimi Ayhan Tufan, gazeteci Sait Aydına plaket verdi.
     Hastanede düzenlenen törende, geçtiğimiz aylarda Türkiyede yılın ambulans şoförü seçilen ve ödülünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gülden alan Hüseyin Arslan ile gazeteciler Aydın ve Uğur Kuşa plaket verildi.
     Dr.Tufan törenin ardından yaptığı açıklamada İstanbulda çalışacağından dolayı başhekimlik görevinden istifa ettiğini anımsatarak hastanede görev yaptığı 9 aylık süreçte başarılı işler yapmaya çalıştığını ifade etti.
    
     Muhabir: Sait Aydın-Şükrü Dolaş / Yasin Dikme
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
09 Nisan 2013 18:30
DİĞER HABERLER