Savcı Serdar Coşkun'un iftiracısı bakın kim çıktı!

Savcı Serdar Coşkun'un iftiracısı bakın kim çıktı!
Ankara Savcısı Serdar Coşkun’un TÜBİTAK’taki soruşturmaları asılsız ihbarlarla yürüttüğü ortaya çıktı.

B.K.’nin, iftira karşılığında önemli bir mevkiye getirildiği ancak garip davranışlarından dolayı kısa sürede kızağa çekildiği belirtildi. İftiracı B.K., ‘psikolojisi bozuk, sürekli kendine komplo kurulduğunu düşünen, tacizci’ olarak biliniyor.

Zaman'ın haberine göre, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının ardından bin çalışanın tasfiye edildiği, Başkan Yardımcısı Hasan Palaz’ın ısmarlama böcek raporuna imza atmadığı için görevden alınıp tutuklandığı TÜBİTAK’ta sular durulmuyor.

Personelden zaafı ve psikolojik sorunları olanlara; makam ve maaş artışı vaat edilerek kurum içerisinde asılsız ihbar mektupları yazdırıldığı ileri sürülüyor. Ankara Savcı Serdar Coşkun’un da TÜBİTAK soruşturmalarını bu asılsız ihbarlarla yürüttüğü belirtiliyor. Uzun süredir kurumda çalışan bazı kişilerin de Star ve Akşam medya gruplarının patronu Ethem Sancak’ın yeğeninin yazılım işine engel olduğu için işten atılmakla tehdit edildiği de bir başka iddia. Çarpıcı iddialardan bazıları şöyle:

İhbar mektubu karşılığı makam:TÜBİTAK personelinden farklı konularda zaafı ve psikolojik sorunları olanlar belirlendi. Bunlara makam, maaş artışı, kurumda yükselme gibi vaatlerle asılsız ihbar mektupları yazdırıldı. İstediği makama getirilmediğinden yakınan B.K., iftira karşılığında TÜBİTAK BİLGEM Merkez başkan yardımcılığına getirildi. Ancak bir süre sonra garip davranışlarından dolayı kızak göreve çekildi. Gözaltına alınıp serbest bırakılan eski TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak’ı da B.K.’nin paralelci diye ihbar ettiği iddialar arasında. B.K.’nin çalışma arkadaşları arasında ise ‘psikolojisi bozuk, sürekli kendisine komplo kurulduğunu düşünen, etrafındakilerin özel hayatlarına meraklı ve dengesiz biri’ olarak görüldüğü ileri sürüldü.

Asılsız ihbar mektuplarıyla sorgulama:
Ankara Savcısı Serdar Coşkun tarafından yürütülen soruşturmada asılsız ihbarlar çerçevesinde terör örgütü oluşturulmak istendiği iddia edildi. Yeni yönetim tarafından işten çıkarıldıktan sonra iftira atma karşılığı işe geri alınan iki kişinin iddiaları delil sayıldı. Gözaltına alınanlara ifadelerinde gazete-dergi aboneliği gibi ilgisiz konular soruldu. Gizlilik kararı gerekçe gösterilerek hiçbir belge avukatlara gösterilmedi. İntikam hissi ile hareket eden kişilerin ihbarları da delil olarak görüldü ve yeni operasyonların yapılması planlandı.

İhbarların üzerinde bile oynama yapıldı:
Muhbirlerin ihbarları üzerinde oynamalar da yapıldığı iddialar arasında. Sorguda ihbarcı tarafından söylendiği belirtilen ‘Kutsal Hoca Payı’, ‘Tayyip Erdoğan için hain, casus’ ve ‘kaseti abiler yaptı’ gibi ifadelerin gerçekte olmadığı belirtilirken muhbirlerin ifadelerine bunların eklettirildiği aktarıldı. Savcının bu iddialara açıklık getirmesi gerektiği vurgulandı.ZAMAN

24 Mayıs 2015 08:00
DİĞER HABERLER