Selma bebek, hastaneye ulaşamadan arabada doğdu

Konya'nın Meram ilçesinde yaşayan D. Kaynak adlı kadın, doğum sancılarının artmasıyla Mevlana Üniversitesi Hastanesi'ne götürülürken yolda çocuğunu dünyaya getirdi. Kendilerine ait araçta hastaneye 200 metre kala doğumunu kendisi yapan anne ve bebeğin sağlığının iyi olduğu bildirildi.

Konya'nın Meram ilçesinde yaşayan genç çift, hayatlarının en unutulmaz anları sabah saatlerinde annenin sancılarının artmasıyla başladı. Apar topar Mevlana Üniversitesi Hastanesi'nin yolunu tutan baba S.K., korna sesleriyle Konya caddelerinde hızla ilerledi. Mevlana Üniversitesi Hastanesi'ne birkaç yüz metre kala korna sesleri hastanenin Acil Servisi'nden duyulmaya başladı. Doktorlar, hemşireler, ebeler, sağlık memurları koşarak arabaya gittiler. Arabaya gittiklerinde annenin doğum yaptığını gören sağlık ekibi hemen arabanın etrafını çarşafla kapattı. Bebeğin solunumunu kontrol eden ve kordon bağını kesen ebeler, anne ve bebeği ameliyathaneye aldı.

Başına gelen ilginç olayı anlatan anne, daha öncede Mevlana Üniversitesi Hastanesinde doğum gerçekleştirdiğini ancak böyle bir olayın ilk defa başına geldiğini ifade ederek çok şaşkın olduğunu söyledi. Dilek Kaynak, "39 haftalık hamileydim. Bugünlerde doğumun gerçekleşeceğini bekliyordum. Ancak bebeğimin bu şartlarda doğacağını hiç tatmin etmedim. O anlarda tek isteğim bebeğimin nefes aldığını görebilmekti. Eşini arabayla doğuma götüren kocası S.Kaynak (24) ise çok korktuğunu söyledi. Sabah "araba ile yola çıktık, hastaneye geliyorduk. Hastaneye beş dakika kala yolda doğum yaptık, geldik. Ama tabi ben onlardan daha çok korktum. Trafik sıkışıktı. Hiç başıma böyle bir şey gelmedi, onun için ne yapacağımızı şaşırdık. Arabada doktorlar bebeğin göbeğini keserek içeri aldılar. Bebeğin adını "Selma" koyduk şeklinde konuştu.

Selma Bebeğin 2450 gram doğduğunu söyleyen Mevlana Üniversitesi Hastanesi ebeleri de Selma bebeğin son derece sağlıklı olmasından çok mutlu olduklarını söyledi. "İlk gördüğümüzde bebek doğmuş ama kordon bağı kesilmemişti. Nefes alıyordu. Arabanın içerisinde ilk müdahaleyi yaptık. Anne de baba da çok korkmuştu. Şimdi anne de bebek de çok sağlıklı, biz de hayatımızda ilk defa böyle bir olaya tanık oluyoruz." dedi.

Annenin doktoru Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Alptekin ise böyle bir durumun sık görülmediğini, bazı kişilerde doğum eyleminin beklenenden daha hızlı gelişebileceğini söyledi. Ayrıca bu tür sonuçlarla karşılaşmamak için hastanın doğum işaretleri(sancı, su gelmesi, kanama, çocuk hareketlerinde azalma v.b.) yaşandığı durumdan itibaren doğum yapacağı merkeze erkenden müracaatının, hem anne hem de doğacak bebeğin sağlığı açısından önemli olduğunu belirtti. CİHAN
14 Nisan 2015 15:40
DİĞER HABERLER