
TSK’dan yapılan açıklamada, 28 Temmuz 2015 günü saat 11.30 sularında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 34. Hudut Tugay Komutanlığında (Şemdinli/Hakkâri) görevli Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya’nın sivil kıyafetli olarak banka işlemleri için gittiği bir bankanın önünde bölücü terör örgütü mensubu bir terörist tarafından silahla başından vurulduğu kaydedildi.
Meydana gelen silahlı saldırıda ağır şekilde yaralanan kahraman Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya’nın Hakkâri Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 13.30’da şehit olduğu bildirildi.
Açıkalamada, “İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş caniler tarafından işlenen bu vahşice olayı şiddetle kınıyor; şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.” denildi.

Ferdi Zeyrek davasında tutuklu 2 sanığa tahliye
Skandalın belgesi de çıktı: ESK Başkanı Taylan köşeyi dönüyor, vatandaş et yiyemiyor
Tanınmış televizyon spikerlerine uyuşuturucu gözaltısı
Tepkiler AKP'ye geri adım attırdı: Üst düzey bürokrata seyyanen zam düzenlemesi çekildi
Venezuela diken üstünde: ABD, ülkedeki vatandaşlarına acil çıkış uyarısı yaptı
Kriz tırmanıyor: Yerlikaya, yardımcısı Bülent Turan'ı uçağına almadı