Soma davasında elektronik kelepçeyle tahliye talebi

Soma davasında elektronik kelepçeyle tahliye talebi
Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Soma davasında, ara karardan önce sanık avukatları taleplerini sunmaya devam ediyor. Avukatlar, yeni bir bilirkişi heyetinin madene inmesini ve tutuklu sanıkların tahliyesini talep etti. Kendi savunmasında elektronik kelepçe talebinde bulunan tutuklu sanık Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'dan sonra İşletme Müdürü Akın Çelik'in avukatı Yusuf Koçyiğit de müvekkilinin, savunmasını hazırlayabilmesi için dışarıda olması gerektiğini belirterek, bunun gerekirse elektronik kelepçeyle yapılmasını talep etti.

Sanık Can Gürkan'ın, savunmasında, "İşimin başına dönmek için tahliye, uygun görmezseniz denetimli serbestliği, onu da uygun görmezseniz elektronik kelepçeyle tahliye talep ediyorum." dediği davada avukatı Kadir Çetin, mahkemeden adalet beklediklerini söyledi. Av. Çetin, "Savcılığın iddianamesi tamamen çökmüş, bilirkişinin hazırladığı rapor tamamen paçavra olmuştur. Bilirkişi raporuna istinaden sanıklar, 20 ayrı suçtan suçlanarak tutuklanmışlardır. Müvekkilim, bir buçuk yıldır tutuklu. Bu, hükmün infazını da geçmiştir. Müvekkilimin tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum. Bu karar adli kontrol şeklinde, yurtdışına çıkma yasağı şeklinde, en ağır şekillerde olabilir." dedi.

Sanık Çelik'in avukatı Koçyiğit de tamamen doğruların peşinde olduklarını söyleyerek, "Boş bir mücadelenin içindeyiz. Bilimsellikten uzak yollarda, doğruya ulaşmaya engel olunuyor. Yeniden bir bilirkişi oluşturup derhal madene girmeli ve bilimsel olarak bir rapor hazırlanmalıdır. Bu dava üzerindeki güçler, elini davadan çekmelidir. Kamuoyu baskısı, medya baskısı ortadan kaldırılmalıdır. Müvekkilim, kendini aklayacak delilere ulaşması için dışarıda olmalıdır. Müvekkilimin, bir buçuk yıllık tutukluluk süresinin gözönüne alınarak tahliyesini talep ediyorum. Buna elektronik kelepçe de dahil." şeklinde savunma yaptı.

Tutuklu sanıklardan Genel Müdür Ramazan Doğru'nun avukatı Ömer Fatih Şimdi ise ilk taleplerinin, yeniden bir bilirkişi oluşturulması olduğunu belirterek, "Tanık ifadeleri, her ne kadar birbirleriyle çelişse de bu olayın öngörülemez bir kaza olduğunu ortaya koymuştur. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum." diye konuştu.

DURUŞMA SALONU KAPISININ ÖNÜNE ÖLEN MADENCİLERİN FOTOĞRAFLARINI KOYDULAR

Öte yandan duruşmayı takip eden aileler, faciada hayatını kaybeden yakınlarının fotoğraflarını, duruşma salonunun kapısının önüne koydu. Aileler, fotoğraların üzerine ve yanına da birer karanfil koydu. Faciada hayatını kaybeden bir madencinin afişe bastırılmış fotoğrafı, duruşma salonunun kapısına asıldı. Faciada oğlunu kaybeden bir anne, fotoğrafını eline alarak öptü, okşadı ve gözyaşı döktü. Bazı avukatlar da cep telefonlarıyla kapının önüne karanfillerle birlikte koyulan resimlerin fotoğrafını çekti.

Dava, diğer sanıkların avukatlarının taleplerinin alınmasıyla devam ediyor. CİHAN
23 Ekim 2015 17:36
DİĞER HABERLER