Türk Toraks Derneği yapılan bir araştırmada 7 gün boyunca sosyal medyaya girmesine izin verilmeyen kişilerdeki isteğin sigara, alkol, uyku ve cinsellikten daha güçlü olduğunun saptandığı, sadece bilgisayardan değil, cep telefonlarından da ulaşılabilen bu sosyal uygulamaların artık hayatın merkezine oturduğunu bildirdi.
Dernek merkezinden yapılan açıklamaya göre; internet ve sosyal medyanın hayatımızda çok önemli yer tuttuğu, dünyada internet kullanıcı sayısının 3 milyar kişiyi geçtiği belirtilerek, 2 milyar kişinin ise sosyal medyayı kullandığını, Facebook kullanıcı sayısının 1,5 milyara, Twitter kullanıcısı sayısının da 320 milyon kişiye ulaştığı kaydedildi.
Yapılan bir araştırmada 7 gün boyunca sosyal medyaya girmesine izin verilmeyen kişilerdeki isteğin sigara, alkol, uyku ve cinsellikten daha güçlü olduğu saptandığı, sadece bilgisayardan değil, cep telefonlarından da ulaşılabilen bu sosyal uygulamaların artık hayatımızın merkezine oturduğu saptandı.
Bu haliyle internet ve medyanın, sağlık konusunda bilgiye ihtiyaç duyulduğunda da günümüzde ilk başvuru kaynağı haline gelmiş olduğu kaydedildi. ABD'de kronik hastalıklarla ilgili 1200 Facebook sayfası mevcut olduğu ve kronik hastaların yüzde 75'inin internetten bilgi edinmek için başvurduğu belirlendi. İspanya'daki bir araştırma da hastaların hekime gitmeden önce yüzde 90'ının internette araştırma yaptığının ortaya koydu.
İnternet ve sosyal medyanın geliştiği bu dönemde, internet ve sosyal medyadan elde edilen sağlık bilgilerinin büyük kısmının yeterli ve güvenilir olmadığını, bu yüzden öncelikle hangi siteden bu tür bilgilerin okunduğuna dikkat etmek gerektiği uyarısı yapıldı.
CİHAN