Süper Lig'e çıkan son takım Alanyaspor

Süper Lig'e çıkan son takım Alanyaspor
PTT 1. Lig Play-Off final karşılaşmasında Alanyaspor ve Adana Demirspor, Süper Lig'e yükselen son takım olmak için mücadele etti. Uzatmalara giden maçta eşitlik bozulmadı! Adana Demirspor'u penaltılarda 3-1 yenen Alanyaspor Süperlig'e çıkan son takım oldu.
Konya Arena'da oynanan, Bülent Yıldırım'ın düdük çaldığı ve normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 eşitlikle biten maçı penaltılarda rakibine 3-1 üstünlük sağlayan Alanyaspor 4-2'lik skorla kazandı ve tarihinde ilk kez Spor Toto Süper Lig'e yükseldi. Karabükspor ile Adanaspor Süper Lig'e yükselen diğer takımlar olmuştu.



Adana Demirspor'un golünü 8. dakikada Mickael Pote attı. Alanyaspor'un eşitlik sayısını ise 37. dakikada Emre Akbaba kaydetti.

1-1 eşitlikle sonuçlanan normal sürenin ardından iki devrede oynanan uzatmalarda da gol sesi çıkmayınca penaltı atışlarına geçildi.



Maçın uzatmalarında da gol olmayınca seri penaltı atışlarına gidildi. Seri penaltı atışları sonunda Multigroup Alanyaspor, Adana Demirspor'u 4-2 yenerek Spor Toto Süper Lig'e yükselen taraf oldu. 



Multigroup Alanyaspor'dan penaltı atışlarını Galip Güzel, Emre Akbaba, Sinan Özkan gole çevirirken, Adana Demirspor'da ise sadece Tiago penaltılarda fileleri havalandırdı. 

Multigroup Alanyaspor'da Barış Örücü, Adana Demirspor'da da Pote, Aldülkadir Özgen, Hüseyin Kala penaltı atışından yararlanamadı. 

27 Mayıs 2016 21:55
DİĞER HABERLER