Şüpheli dördüncü intihar

Şüpheli dördüncü intihar
15 Temmuz darbe girişimi sonrası dördüncü intihar vakası yaşandı. Bir kaymakam bir komiser yardımcısı ve bir yarbaydan sonra Silivri'de tutuklu olan yarbay İsmail Çakmak'ın kendini asarak hayatına son verdiği belirtiliyor.


"Silivri'de tutuklu Albay kendini astı"

15 Temmuz Soruşturması kapsamında tutuklanan, Albay İsmail Çakmak'ın tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinde intihar ettiği belirtiliyor.

Alınan bilgiye göre, darbe girişimin ardından İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs" suçundan tutuklanan ve Silivri Cezaevine gönderilen İsmail Çakmak'ın bulundu B Blok 25 numaralı odada çağrı butonuna basıldı. Odaya giren yetkililer Çakmak'ın çarşafla kendini merdiven boşluğuna astığını tespit etti.  Sağlık memurları eşliğinde odadan çıkarılan Çakmak'a mahkum kabul bölümünde ilk müdahale yapıldı.  Cezaevine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Çakmak, yapılan tüm müdahalelere karşın hayatını kaybetti.

Darbeyi engelleyemediği için intihar mı etti?

Siirt’teki 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı Kurmay Başkan Vekili görevini yürüten Yarbay Levent Önder, iddiaya göre 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Siirt’teki gelişmeleri engelleyemediği için girdiği bunalım sonucu bu sabah erken saatlerde, beylik tabancası ile intihar etti.



VALİLİK AÇIKLADI 

Siirt Valiliği, konu ile ilgili bugün yaptığı yazılı açıklamada, şu bilgileri verdi: "3’üncü Komando Tugay Komutanlığında görevli Kurmay Başkanı Vekili Yarbay Levent Önder, sabah erken saatlerde beylik tabancası ile intihar etmiştir. Yarbay Levent Önder bir süredir kurmay başkanlığı görevine vekalet ediyordu. 15 Temmuz darbe teşebbüsü ve sonrasında yaşananları hazmedemeyerek ruhsal bir çöküntü içine girmiş, darbeci teröristlerin hain planlarına engel olamaması sebebiyle yaşananları gururuna yedirememiş, kendisi gönüllü olarak savcılığa tanık sıfatıyla ifade vermiş ve yaşadığı buhran neticesinde hayatına son vermiştir. Vatansever evladımızın kederli ailesine, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı diliyoruz."
 

"Kaymakam intihar etti"

Darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan Manisa'nın Ahmetli İlçesi Kaymakamı Necmi Akman, koruma polisinin tabancasıyla kendisini başından vurarak intihar etti.

Alınan bilgiye göre, Manisa'da 18 Temmuz'da görevden uzaklaştırılan 3 kaymakamdan biri olan Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman, gece geç saatlerde Ulucami Mahallesi'ndeki konutunu koruyan polis memuru Ahmet G.'nin bir anlık dalgınlığından yararlanıp belindeki tabancasını almak istedi. Koruma polisiyle yaşadığı arbedede tabancayı ele geçiren Kaymakam Akman, başına bir el ateş etti.

Olay yerine çağrılan ambulansla önce Ahmetli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Akman, ilk müdahalesinin ardından Turgutlu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Şakağına isabet eden kurşunla ağır yaralanan Akman, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Akman, Ahmetli'de iki yıldır görev yapıyordu.

Tabancasını kaptırdığı iddia edilen koruma polisi Ahmet G. ise olayla ilgili ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındı.

Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan ile Manisa Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Kurt, olay yerinde incelemelerde bulundu.

İçişleri Bakanlığı’nca 18 Temmuz günü açığa alınan Kaymakam Akman’ın kişisel sosyal paylaşım hesabından açığa alındıktan sonra darbe karşıtı paylaşımları dikkat çekmişti. 

"Komiser Yardımcısı İntihara Kalkıştı"

Bartın’ın Ulus İlçesi’ndeki soruşturmada tutuklanan İlçe Emniyet Müdürü Levent Mustafaoğlu’nun yerine atanan komiser yardımcısı 39 yaşındaki Muhammet Mertoğlu, odasında tabancayla başına ateş ederek intihara kalkıştı. Ağır yaralanan Mertoğlu, tedaviye alındı.
 
Olay, akşam saatlerinde Ulus İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde meydana geldi. İlçe Emniyet Müdürü Emniyet Amiri Levent Mustafaoğlu, önceki gün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yerine komiser yardımcısı Muhammet Mertoğlu atandı. Mertoğlu, makam odasında tabancayı başına dayayarak ateşledi. Mertoğlu, polislerin haber vermesiyle gelen 112 Acil ekibi tarafından Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Mertoğlu’nun hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.
 
Mertoğlu’nun, tutuklanan Levent Mustafaoğlu ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında akşam saatlerinde odasında arama yapılmak istenmesi üzerine, "Bendende mi şüpheleniyorsunuz" diyerek belindeki tabancayı çıkarıp intihara kalkıştığı iddia edildi. 


23 Temmuz 2016 17:53
DİĞER HABERLER