Tayin ve atama durdurma genelge mağduriyetleri için Bakan Çelik'e çağrı

Cihan Sendikalar Konfederasyonu'na(CİHAN) bağlı Ufuk Tarım Orman Sen Genel Başkanı Cemalettin Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personelinin, tayin ve atama durdurma genelgeleri yüzünden yaşadığı mağduriyetler hakkında Bakan Faruk Çelik'e çağrıda bulundu.

Genel Başkan Çelik, yazılı açıklamasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda aylardır binlerce kişinin tayinlerinin hala yapılmadığını hatırlatarak, "2015 yılı Ağustos ayı il içi tayinleri, 2015/9 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile ve 2016 yılı tayinleri ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2015-3 sayılı Genelgesi ile yapılamamıştır. Ayrıca tayin dönemine bağlı olmayan aynı bölge, alt bölge ve kurumlar arası geçiş tayinleri de 2015/3 Genelgesi sebebiyle yapılmamaktadır." dedi.

Cemalettin Çelik, şu an ardı ardına tayinleri durduran genelgeler ve değişimlerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda mevzuat gereği yapılması gereken dönemsel ve dönemsel olmayan tüm tayinlerin yapılmasını engellediği için büyük mağduriyetler oluşturduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti: "Tayin işleminde durumun sadece bir personelin bir yerden başka yere görevlendirilmesi olarak düşünülmemesi gerekir. Tüm Türkiye'de tayinlerin durdurulması sebebiyle, eşi başka kurumda çalışan, eş durumu tayin dönemini kaçıran Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personelinin bulunması sebebiyle bu durumdaki birçok personelin aile bütünlüğü ne yazık ki bozuldu veya bozulmak üzere." CİHAN
17 Şubat 2016 11:51
DİĞER HABERLER