Tayyar'dan itiraf üstüne itiraf

Tayyar'dan itiraf üstüne itiraf
Ak Partili milletvekili Şamil Tayyar, Beyaz TV'de katıldığı bir programda canlı yayında Ergenekon-Balyoz konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
"Geçtiğimiz günlerde Doğu Perinçek Akit TV'de çıkmış, bence çok itibar etmemek lazım" diyen Tayyar, "Bazı şeyleri çok çabuk unutuyoruz. Paralel yapı ile mücadele, birçok dostumuzun da ayarını bozdu. Paralel yapı ile mücadelede kendi yanında hissettiği herkesle kucaklaşmaya başladı." ifadelerini kullandı.

"PARALEL YAPI İLE MÜCADELE, ERGENEKONVARİ YAPILARI AKLAMAYA DÖNÜŞTÜ"
Şamil Tayyar, sözlerine şöyle devam etti: 
"Bir süre sonra paralel yapı ile mücadele, Ergenekonvari yapıları aklamaya dönüştü. Bizim yanımızdaki birçok arkadaş cümleye başlarken Ergenekon kumpası, Balyoz kumpası diye başlıyor mesela. Hiç kimse bana kalkıp bunlar olmamış gibi konuşmasın. İş öyle bir hale geldi ki, fail-i meçhul cinayet davasında Cemal Temizöz beraat etti. Beyler, kusura bakmayın. Bana, bu kararların tamamının hukuk çerçevesinde verilmiş olduğunu hiç kimse yutturamaz. Kimse kusura bakmasın.
Fail-i meçhul olmadı mı hiç bu memlekette? Cumhuriyet tarihi boyunca paralel yapı mı vardı, cemaat mi vardı? 27 Nisan muhtırasını cemaat mi verdi? Ne çabuk unuttuk biz onların tamamını? Paralel yapı ile mücadeleyi, eski derin devleti aklamak için kimse kullanmasın.

Sırf cemaate küfrediyor diye Ergenekoncuları ekrana çıkarmayın. Allah rızası için. Ya düşünün, Cem Uzan ile röportaj yapılıyor, Cem Uzan'ın söyledikleri üzerinden hüküm inşa ediliyor. Ya Cem Uzan'ın kendisi ne ki? Benim buna ihtiyacım yok ki?

SABRİ UZUN'A GÖNDERME
Eski bir istihbaratçı işte, geçen bir kanalda konuşuyor paralel yapıya küfrediyor diye. Eski İstihbarat Daire Başkanı. O kitabı alıp okuyun bakalım. Yarısında da sana küfrediyor. Ak Parti'ye.
At izi, it izine karışmaya başladı. Son 50 yılın bütün karanlık cinayetleri paralel yapıyla bağdaştırılmaya çalışıyor. Ergenekon'da da yaşadık bunu. Hatta ben o zaman, muhafazakar bir gazetenin genel yayın yönetmenini aradım. 'Sizde şu isim var, Ergenekonu sulandırıyor dikkat edin' dedim. İşte '1971'deki Dr Mehmet Güçlü cinayetini de Ergenekon yaptı' falan diye tam sayfa manşet atıyordu. Şimdi o arkadaş, Paralel Yapı ile mücadelenin içerisinde aynı işi yapıyor. Mesela şu anda 'bunu da paralel yapı yaptı, şunu da paralel yapı yaptı'diyor. O dönemde de 'Ergenekon yaptı' diyordu.

Rotahaber
07 Ocak 2016 08:07
DİĞER HABERLER