Digiturk’ü Katarlılara gizli ve ihalesiz satan TMSF, skandalı “Biz değil Karamehmet sattı” açıklamasıyla örtbas etmeye çalıştı.
Dijital yayın platformu Digiturk’ün ihalesiz ve hukuksuz bir şekilde satışını yaparken yakalanan Tasarruf Sigortası Mevduat Fonu’ndan (TMSF) komik bir açıklama geldi. Digiturk satışı ile ilgili “Digiturk satışının ihale tertip edilmeksizin gerçekleşmiş olması, satışın TMSF tarafından değil şirketin sahipleri tarafından yapılmış olmasından kaynaklandı” diyerek satışın kendileri dışında gerçekleştiğini vurguladı.
KILIFI ÖNCEDEN HAZIRLANDI
Bugüne kadar hiçbir kuruma böyle bir izin verilmezken, TMSF bu satışla ilgili “Ben satmadım, Mehmet sattı” diyerek tepkilerden kaçmaya çalıştı.
Çukurova Grubu’nun borçlarına karşın TMSF’nin dijital yayın platformu olan Digiturk’e el konulduğu hatırlatılan açıklamada, “Şirket hissedarları ile alıcı grup arasında, Haziran 2015’te imzalanan hisse alım satım sözleşmesi ile bu sözleşmede tanımlanmış önşartların gerçekleştirilmesi sonrasında, 02.06.2016 tarihinde imzalanan mutabakat metnine dair gerekli duyurular daha önceden yapılmıştır. Digiturk markasının ana bileşeni olan KREA İçerik Hizmetleri AŞ isimli şirketin hisseleri yüzde 99,9 oranında DP Acquisitions B.V. (DPA) isimli Hollanda’da kurulmuş olan bir şirkete aittir” denildi.
BANK ASYA KENDİNİ NEDEN SATAMADI?
17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonu sonrası Bank Asya’nın, Katar’ın en büyük bankalarından Qatar Islamic Bank ile ortaklık süreci, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) takılmıştı. Bank Asya’ya Qatar Islamic Bank talip olmuş ve Katarlıların yüzde 46.5’lik hissenin tamamını istediği ifade edildi. Ancak TMSF, Digiturk için kullandığı tasarrufu o dönemde Bank Asya için kullanmadı ve satışa izin vermemişti.
MEYDAN