Türkiye’de denetimli serbestlikte yaşanan hukuksuz uygulamalar raporu yayınlandı

15 Temmuz sonrası Türkiye’deki terör yargılamaları ve cezaevlerinde yaşanan hukuksuz uygulamaların ayrıntılı şekilde incelendiği "Türkiye’de Denetimli Serbestlik Sisteminde Yaşanan Hukuksuz ve Ayrımcı Uygulamalar" başlıklı raporumuz yayında.

Hollanda’da faaliyet gösteren Stichting Justice Square Vakfı, sosyal medya platformu X’te 15 Temmuz sonrası Türkiye’deki terör yargılamaları ve cezaevlerinde yaşanan hukuksuz uygulamaların ayrıntılı şekilde incelendiği "Türkiye’de Denetimli Serbestlik Sisteminde Yaşanan Hukuksuz ve Ayrımcı Uygulamalar" başlıklı raporunu yayınladı.

AİHM’in Yalçınkaya/Türkiye kararı gibi önemli hukuki gelişmelere dayanan raporda; özellikle denetimli serbestlik ve koşullu salıverilme süreçlerinde karşılaşılan adaletsizliklere dikkat çekilmekte ve ulusal ve uluslararası mevzuat dikkate alınarak yaşanan insan hakları ihlalleri ortaya konulmaktadır.

Stichting Justice Square Vakfı bünyesinde hazırlanan bu çalışmanın faydalı olmasını ve Türkiye’de yaşanan hak ihlallerinin en kısa sürede sona ermesini diliyoruz.

17 Ağustos 2024 20:11
DİĞER HABERLER