Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Uran: -Şehit aileleri ve malul gaziler, terörün son bulmasını istiyor ancak bununla ilgili kırmızı çizgilerimiz var
AFYONKARAHİSAR (A.A) - Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, şehit ailelerinin ve malul gazilerin, terörün son bulmasını istediğini ancak bununla ilgili kırmızı çizgilerinin bulunduğunu söyledi.
     Uran, derneğin Afyonkarahisar şubesini ziyaretinde, 30 yıldan fazla süredir devam eden terör olaylarının bitirilmesine yönelik çeşitli girişimlerin sürdüğünü belirtti.
     Terör olaylarının bitirilmesi konusunda görüşlerini açıklamalarına rağmen net anlaşılmadıklarını iddia eden Uran, şöyle konuştu:
     Şehit aileleri ve malul gaziler, terörün son bulmasını istiyor ancak bununla ilgili kırmızı çizgilerimiz var. Bunlar, terör örgütü elebaşının muhatap kabul edilmemesi ve terör örgütünün siyasi taleplerinin dikkate alınmamasıdır. Ülkenin bölünmez bütünlüğü için sevdiklerini toprağa veren, vücut bütünlüğünden fedakarlıkta bulunan şehit aileleri ve gaziler, ülke için en çok fedakarlık yapan kesimdir. Terörün bitmesini istiyoruz, terörün bitmesi için de yapılması gerekenleri destekliyoruz. Geçmişte yaşadığımız acılar çocuklarımızın da geleceğini ipotek altına almasın diye kan davası gütmüyoruz. Terörün bitirilmesi yönünde atılacak adımlar konusunda Cumhurbaşkanından, Başbakandan açıklama bekliyoruz. Gelişmeleri provokasyonlara kapılmadan, sabırlı bir şekilde izliyoruz. Şehit aileleri ve gazilerin, kırmızı çizgilerinin ve hassasiyetlerinin dikkate alınması, vicdanları ve adaleti yaralamayan bir çözümün üretilmesi yönünde beklentimiz var.
    
     -Afyonkarahisardaki patlama-
    
     Afyonkarahisarda 5 Eylül 2012deki patlamanın yaşandığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasının bulunduğu bölgede incelemelerde bulunduklrına da değinen Taner Uran, 25 askerin şehit olduğu acı olayın unutulmaması amacıyla bölgede bir anıt yapılmasını istiyoruz. Derneğimizin Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlının konuyu iletmesi üzerine, alanda inceleme yaptık. Ülkenin bölünmez bütünlüğü, Türk milletinin huzur ve refahı için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin anılması için bölgede yapılacak anıta destek bekliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: Murat Taydaş
22 Ocak 2013 20:10
DİĞER HABERLER