Euronews'te yer alan habere göre Ukrayna, Rus güçlerine karşı mücadelesinde bir 'drone ordusu" oluşturmak için yerli üretimini artırmaya çalışıyor.
Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Genel Sekreter Kostiantin Vaşenko "Bir hizmet merkezinin oluşturulması, Ukrayna'nın savunma yeteneklerinin güçlendirilmesine önemli bir katkı sağlayacak ve zafere yakınlaşmamıza yardımcı olacaktır," ifadelerini kullandı.
10 bin İHA operatörü
Ukraynalı üreticiler yerli İHA üretimini hali hazırda keskin bir şekilde artırmış durumda. Bu üretimden sorumlu başbakan yardımcısı Mykhailo Fedorov geçen hafta yaptığı açıklamada, 10 binden fazla İHA operatörünün eğitildiğini söyledi.
Hem Ukrayna hem de Rus kuvvetleri, savaş sırasında keşif ve saldırı amacıyla büyük küçük, profesyonel veya amatör çok çeşitli İHA kullandı.
Ukrayna'nın Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamyşin, Baykar'ın Ukrayna'da Bayraktar İHA'ları üretmek için bir fabrika inşaatına başladığını bildirdi.
Almanya'da koalisyon direkten döndü!
AB Elon Musk'ın X platformuna 120 milyon euro ceza kesti
Talimat saraydan mı? Üst düzey memura seyyanen 30 bin zam neden geri çekildi?
AP Türkiye Raportörü Amor hukuk devleti konusunda Türkiye veryansın etti
AYM, OHAL hükümlerini iptal etti, TMSF ve Varlık Fonu’nun yetkileri tırpanlandı
İngiltere'de patlayıcı madde paniği: 200'den fazla ev tahliye edildi