Validen, altın günü yerine spor günü

Validen, altın günü yerine spor günü önerisi -Erzurum Valisi Öztürk: Gün yaptığınız gibi spor günleri yapın, obeziteyle mücadele edin ve kendinize iyilik yapın. Bunun en temel kazancı kendinizedir Bende de fazla kilo
ERZURUM (A.A) - Erzurumda yürütülen Obeziteyle Mücadelede Ben de Varım adlı proje kapsamında 600 ev hanımı, spora giderek, obeziteyle mücadele ediyor.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğünün yürüttüğü projeyle, kadınlar Yakutiye Spor Salonunda haftanın 3 günü spor yaparak, kilo vermeye çalışıyor.
     Spor salonundaki çalışmaları denetleyen Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, obeziteyle mücadele eden kadınların istek ve sorunlarını dinledi.
     Vali Öztürk, salonda yaptığı konuşmada, çağın problemi, özellikle Türkiyenin problemi olan obeziteyle mücadele için toplandıklarını belirterek, obezitenin önemli bir sıkıntı olduğunu ifade etti.
     Sağlık Bakanlığının obeziteyi Türkiyenin bir meselesi, sağlık politikası olarak gördüğünü ve obeziteyle mücadeleyi prensip edindiğini vurgulayan Öztürk, Erzurumda bununla ilgili çalışmalarımızı, gerek sağlık müdürlüğü gerekse spor müdürlüğü olarak yürütüyoruz. Özellikle ev hanımları gündelik hayatlarında çok fazla hareket imkanı bulamadıkları için bu sıkıntıya çok maruzlar dedi.
    
     -Kışa giriyoruz, daha fazla kilo almış olacağız-
    
     Hem sağlıklı bir yaşam hem estetik olarak hem de daha uygun şekilde hayatın sürdürülmesi için herkesin obeziteyle mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti:
     Bu sadece hanımların değil tabii bizim de problemimiz. Sağlık Bakanımızın çok sık söylediği gibi bende de fazla kilo var. Neredeyse ben de obezite sınırındayım. Bunu size söylerken, aynı zamanda kendime de söylüyorum. Lütfen kendi sağlığınız için kendi geleceğiniz için daha konforlu yaşayabilmek için daha sağlıklı daha uzun ve kaliteli yaşayabilmek için bu mücadeleye siz de katkıda bulunun. Kendiniz için bunu yapın.
     Obezetiyle mücadele kapsamında daha önce çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anımsatan Öztürk, şunları kaydetti:
     Segirt Gardaş Segirt diye bir yürüyüş yaptık. Kadınlar da dadaş olduğuna göre, onlar da segirtsinler. Spor müdürlüğümüzün salonları hizmetinizde, okul spor salonları hizmetinizde. Lütfen yemeklerinizi tamamladıktan sonra muhakkak bu salonlarımızı doldurun. Gün yaptığınız gibi spor günleri yapın, obeziteyle mücadele edin ve kendinize iyilik edin. Bunun en temel kazancı kendinizedir. Siz kazandığınız zaman biz kazanmış oluyoruz. Hem perhizlerinizi ona göre yapın, yemenizi içmenizi kontrol edin. Kışa giriyoruz, daha az hareket edeceğiz ve daha fazla kilo almış olacağız. Lütfen kendinize bir iyilik edin ve ona göre bir program yapın.
     Vali Öztürk, konuşmasının ardından, engellilerin spor tesislerine taşınması için Gençlik ve Spor Bakanlığının Erzuruma gönderdiği özel donanımlı otobüsü basına tanıttı.
    
     -2 ayda 14 kilo verdi-
    
     Bu arada, spor yaparak hareketli bir yaşama kavuşan Fatma Karşın (52), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 ay önce spora başladığını belirterek, bu süre içerisinde 99 kilodan 85 kiloya düştüğünü ifade etti.
     Spora başladıktan sonra hayatında birçok şeyin değiştiğini vurgulayan Karşın, Kış geldi, yürüyüş yapamıyorum. Ama salonda her türlü sporu yapıyoruz. Sporla birlikte hayatımda çok şey değişti. Rahat nefes alabiliyorum, tansiyon ilacı kullanmıyorum, şeker ilacımı bıraktım. Rahat hareket ediyorum. Hayatım değişti diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
09 Kasım 2012 16:18
DİĞER HABERLER