Van Büyükşehir Belediye Başkanı'nın koruması ile şoförü cinayetten tutuklandı

Van'da bir kişinin öldürülmesi ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 4 gün önce gözaltına alınan, Van Büyükşehir Belediyesi Belediye Eş Başkanı DBP'li Bekir Kaya'nın makam şoförü ile koruması, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişi ise serbest bırakıldı.

Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde 4 Ekim 2014'te Ruşen Akman adlı bir vatandaş öldürüldü. Olaydan sonra Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında Akman'ın öldürülmesi olayına karıştıkları yolunda bilgiler elde edilen, Van Büyükşehir Belediyesi Belediye Eş Başkanı DBP'li Bekir Kaya'nın makam şoförü M.A., koruması A.A. ile H.T., M.S.A., L.D. ve F.D. yakalanarak 4 gün önce gözaltına alındı. S.A. adlı kişinin de arandığı belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler arasında bulunan ve Başkan Kaya'nın koruması ile şoförü olduğu belirtilen M.A. ve A.A. tutuklandı. Belediyede görevli olduğu belirtilen S.A. hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. Diğer 4 kişi serbest bırakıldı. CİHAN
10 Ocak 2016 14:08
DİĞER HABERLER