Van'daki algı operasyonunda pes dedirten olay

Van'daki algı operasyonunda pes dedirten olay
Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, 25 Nisan 2015 Cumartesi sabahın erken saatlerinde, 14 Ocak 2014 günü İŞİD-El Kaide’ye operasyon yapan polislerin gözaltı sırasında yapılan hukuksuzluklar pes dedirtiyor.
Algı operasyonu ile gözaltına alınan polislerin avukatları  Mücahit Karabulut ve Mehmet Reşat Bozkurt'un bugün attığı twitler, polislerin sorgusu sırasında yaşanan hukuksuzlukları gözler önüne serdi.

'Müvekkillerimiz ifadeleri alınmadan mesai saatinin bitmesine iki dakika kala tutuklamaya sevkedildi.' diyen Mehmet Reşat Bozkurt şöyle devam etti.

O HAKİME DENK GETİRMEK İÇİN 
 
'12 kişi tutuklamaya sevk edildi 6 kişi hakkında adli kontrol talebi var. Sırf tutuklamalara Hakim Yusuf Şahin baksın diye yangından mal kaçırır gibi karar verildi.  Sulh ceza hakiminin bu sabah mahkeme personeline akşam kimse çıkmasın işimiz var herkes kendini ayarlasın dediğine dair duyumlar aldık şimdi. Bu tiyatroyu seyretmemek için reddi hakim talebinde bulunduk. Hakim duruşmayı bırakıp salondan dışarı çıktı. Kaç ismail kaç...'

PSİKOLOJİK BASKI; İNSANİ İHTİYAÇLARA İZİN YOK

Bozkurt ayrıca Avukatların ve polislerin sabah kahvaltısı ve öğle yemeği yemelerine izin verilmediğini 'Bu şekilde aç yorgun bitkin ve uykusuz bir biçimde avukatlık yapamayız 1 saat ara verin ihtiyaçlarımızı giderelim' demelerine rağmen  savcı tarafından izin verilmediğini Buna rağmen Savcının 'Ya şimdi ifadeye girersiniz ya da bi daha almam içeri diyor gerekirse kapıya 500 polis dikerim almam içeri' dediğini polislerin zaten avukatları olduğu halde Savcı'nın barodan avukat istediğini söyledi.

SAVCININ TUTTUĞU İLGİNÇ TUTANAK

Twitter'dan yaptığı açıklamada Savcıyla arasında geçen diyaloğu da aktaran Avukat Bozkurt "Savunmamı yaparken Savcı beni kendisini etkilemekle suçladı. Hakkımda tutanak tutup yargıyı etkilemekten işlem yaptıracağını söyledi.  Bir avukat yargıyı etkilemekle suçlanabilir mi? Ayrıca hatırladığım kadarıyla yargıyı etkilemeyi suç olmaktan çıkardılar.. Savcı ifade de müvekkillerimin hazırladığı dinleme talep formlarının usulüne uygun olduğunu söyledi.Israr etmemize rağmen tutanağa geçmiyor" dedi.

Polislerin Avukatlarından mücaehit Karabulut ise "Barodan istenen avukat bir müvekkil polis için istenmesine rağmen savcı tüm şüpheliler için aynı müdafii ile ifade aldı.  Tüm şüpheli avukatlar savcı tarafından sorguya alınmıyor. Hukuk skandalı savunma hakkının engellenmesi devam ediyor" diyerek yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekti.

Polislerin sorgusu sürüyor

Kaynak: Merkurhaber
27 Nisan 2015 21:26
DİĞER HABERLER