Bin Ladin'in ölümü dünyanın bir numaralı gündem maddesi oldu. Vatikan'dan da ilginç bir tepki geldi.
Ladin'in ölüm haberinin duyulmasının ardından ABD'de sokağa çıkan binlerce kişi Washington'da Beyaz saray önünde, New York'ta da Times meydanında sevinç gösterileri düzenledi.
İlk kutlayan İsrail oldu. Netanyahu haberi zafer olarak nitelendirdi. Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ise Bin Ladin'in yaptıklarının cezasını çektiğini söyleyerek Taliban'ın da bundan ders çıkarması gerektiğini söyledi. Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani'de Amerika'nın Bin Ladin operasyonu için büyük zafer ifadesini kulllandı. Haber genel olarak memnuniyetle karşılandı. Alman Başbakanı Merkel, haberin kendisini rahatlattığını , İngiltere Başbakanı Cameron dünya genelindeki birçok kişiyi rahatlatacağını söyledi. Memnun olanlar sadece onlar değildi. İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Bin Ladin'in ölümünün "şerle savaşta" büyük bir sonuç olduğunu söylerken Dışişleri Bakanı Frattini daha da ileri giderek bir sonraki hedefin Taliban lideri Molla Ömer olacağını söyledi... Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek Ladin'in öldürülmesinin ardından, daha güvenli bir dünyaya uyandık dedi.Mesajlardan memnuniyet içermeyenler de vardı. Gazze Şeridi'ndeki fiili Hamas hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye, Usame bin Ladin'in öldürülmesini kınadı.
Bin Ladin'in ölümü Libya'da da geniş yankı buldu. Libyalı isyancılar Kaddafi de Usame bin Ladin'in akıbetine uğramalı sloganları attılar...En ilginç tepkiler biri ise Güney Kore'de ve Vatikan'dan geldi, Vatikan "Bir insanın ölümü karşısında bir Hristiyan hiçbir zaman mutlu olmaz" açıklaması ile dikkat çekerken, Güney Koreliler "ABD, Ladin'nin öldürüldüğünü bize daha önce haber verdi" iddiasında bulundular.