Yabancı Öğrenciler Türkçe'lerini 'Dilhane'de konuşturdu

Bursa Uludağ Üniversitesi Türkçe Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (ULUTÖMER) dil eğitimi alan yabancı uyruklu öğrenciler, güz dönemi boyunca öğrendikleri Türkçe bilgilerini "Dilhane" ismiyle düzenlenen organizasyonda sergiledi.

Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Dilhane' etkinliğine, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Genel Sekreter Doç. Dr. İsmail Sağlam, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tayyar Arı, ULUTÖMER Türkçe Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Salih Pay, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Yabancı uyruklu üniversite öğrencilerinin Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye nasihatini okuması ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti, şiir dinletileri, ilahiler, anlatılar, her dilden şarkılar, tek kişilik performans ve rap gösterisi ile devam etti. ULUTÖMER'de eğitim gören 60 öğrencinin sergilediği performans izleyicilerden tam not aldı. Düzenlenen gecede koroya Tanburi Cüneyt Bayraktar, Kanuni Oğuz İmrak, Neyzen Nadir Tınazcı ve ritimde İlker Cansevdi eşlik etti.

124 ÜLKEDEN 2 BİN 500 YABANCI ÖĞRENCİ

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, gecede yaptığı konuşmada Uludağ Üniversitesi'nde 124 farklı ülkeden 2 bin 500 yabancı uyruklu öğrenci olduğunu belirterek bu sayıyı 2 katına çıkarmak istediklerini söyledi. Yurtdışında uzun yıllar kalmış biri olarak yabancı öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları iyi anladığını belirten Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Ben gurbetliğin nasıl zor olduğunu bilirim. Ailemden ayrı Amerika Birleşik Devletlerinde 10 yıl yaşadım ve bu süre boyunca sadece bir kez vatanıma döndüm. Yabancı bir ülkeye alışmak zaman alıyor. Sizlerin en iyi eğitimi en rahat koşullarda alabilmeniz için her zaman yanınızda olacağız. Başarınızdan dolayı sizleri ve ULUTÖMER'de görev yapan tüm yöneticilerimizi ve hocalarımızı da kutluyorum." dedi.

GÖNÜL ELÇİSİ OLACAKLAR

ULUTÖMER Türkçe Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Salih Pay ise öğrencilere "Yedi kıtadan Anadolu'ya, Anadolu'nun da Ulu Şehir'i Bursa'ya hoş geldiniz." diyerek selamladı. Pay, şöyle konuştu: "Size dil ile birlikte kültürümüzü de aktarmaya çalışıyoruz. Bu akşamki etkinliğimiz Dilhane'nin kelime anlamı dil evi, gönül evi anlamına geliyor. Biz yabancı uyruklu öğrencilerimize Türkiye'de gönül evimizi yani gönlümüzü açıyoruz. Siz de memleketinize döndüğünüzde halkınızla halkımız arasında kültür ve gönül elçisi olacaksınız."

Konuşmaların ardından etkinlikte görev alan öğrenci ve personele teşekkür sertifikası verildi.
CİHAN
09 Ocak 2016 14:32
DİĞER HABERLER