Yeni Asya'dan Kültür Bakanlığı'na kitap eleştirisi

Yeni Asya'dan Kültür Bakanlığı'na kitap eleştirisi
Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, Kültür Bakanlığı’nın kütüphaneler için kendilerinden kitap almamasını eleştirdi.
Yeni Asya olarak işin maddi değerinde olmadıklarının altını çizen Güleçyüz, “Bizim yayınlarımız her zaman manevi değerleri, imanı, ahlakı anlatan kitaplardır. Böyle bir yayınevinin bu muameleye maruz bırakılması, son dönemdeki çizgiden çıkmışlığın yeni bir örneğidir.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kütüphaneler için kitap aldığı yayınevlerinden Yeni Asya, bu yıl 'imzadan çıkmadı' denilerek geri çevrildi. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kazım Güleçyüz, bu alımların sembolik rakamlarla yapıldığını ve kendilerinin işin rakamında olmadıklarını vurguladı. Güleçyüz, yayınevlerinin böyle bir muameleye maruz bırakılmasını eleştirerek, “Kültür Bakanlığı gibi herkesi kucaklaması gereken hele hele kültür faaliyetlerini himaye etmesi, desteklemesi gereken bir kurum tarafından ayrımcılığın ve böyle keyfi bir uygulamanın gündeme getirilmiş olması son dönemdeki çizgiden çıkmışlığın yeni bir örneğidir. Zaten biliyorsunuz 2013 yılı 3 Nisan’ından itibaren bandrol engeli sebebiyle Risale-i Nur basamıyoruz. Bunu yapan da yine Kültür Bakanlığı. Bunun peşinden bunu da gündeme getirmiş oldu.” şeklinde konuştu.

Kitap alımlarının sembolik rakamlarla yapıldığını aktaran Güleçyüz, “Bu çerçevede bizden de sembolik rakamlarla kitap alımları oluyordu. Fikir vermek için söyleyeyim 2013 yılı içerisinde 13 bin 550 TL’lik kitap almış. Geçen yıl bu 3 bin 500 TL’ye düşmüş. Bu yıl bazı kitapları seçmişler ama imzadan çıkmamış.” diye konuştu.

Bakanlık tarafından ayrımcılık yapılmasını eleştiren Güleçyüz, “Kütüphaneleri yeni kitaplarla beslemek kültür hizmetidir. Bizim yayınlarımız her zaman manevi değerleri, imanı, ahlakı anlatan kitaplardır. Bu kitaplardan kimseye zarar gelmemiştir. Yeni Asya çok köklü bir kuruluştur. 1970’lerde hatta daha öncesinden ülke kültürüne çok önemli katkılarda bulunan, imanlı nesiller yetişmesine bir anlamda katkıları bulunan bir yayınevidir.” ifadelerini kullandı.

Kültür Bakanlığı’nın ayrımcılık yapma hakkına sahip olmadığını kaydeden Güleçyüz, “Bu bütçe AKP’nin, iktidarın kendi keyfine göre kullanacağı bir bütçe değildir. Milletin parasıyla oluşan bir bütçedir. Dolayısıyla eğer kültür bakanlığını da iktidar partisinin çiftliği gibi görüyorlarsa bunun takdirini miletimize bırakıyoruz.” dedi.

Süreci takip ettiklerini ve kendilerine imzadan çıkmadığı bilgi verildiğini ifade eden Güleçyüz, “İmzadan çıkmadı demek, onun olmayacağı anlamına geliyor. Dolayısıyla burada anlaşılmaz bir keyfilik, hukuk dışılık, bir ayrımcılık sözkonusudur.” şeklinde konuştu.

CİHAN
20 Ağustos 2015 21:55
DİĞER HABERLER