Yermük kampından dünyaya yükselen ibretlik çığlık!

Yaşlı ve hasta adam kampta yaşananları dünyaya duyurabilmek için eylem yaptı. İzledikten sonra çöpe atılan kuru ekmeklerin bile değerini daha iyi anlayacaksınız..
Suriye Yermük Kampı'ndaki engelli bir Filistinli Suriye'de yaşananlara tek kişilik eylemiyle isyan etti. Hasta olan yaşlı adam tekerlekli sandalyesi üzerinden, çocuklarının açlıktan öldüğünü, bir parça ekmeğe muhtaç olduklarını haykırdı...

Yüzünün çizgilerinde hayatın yorgunluğu var. Bu yaşına kadar kim bilir neler yaşadı bilinmez ama Suriye'deki iç savaş onu en sonunda feryat ettirdi.



Şam'da bulunan Yermük mülteci kampında yaşayan yaşlı ve hasta bir Filistinli kampta yaşanan sıkıntıları dünyaya duyurabilmek için tek başına eylem yaptı. 

Tekerlekli sandalyesi ile tek başına eylem yapan yaşlı Filistin'li hasta adamın kaldığı Yermük mülteci kampı aylardır kuşatma altında ve içerisinde Filistinli mülteciler de barınıyor.

Kamptaki çocuklarının aç kaldığını söyleyen yaşlı adamın çaresizliği kameralara işte böyle yansıdı. 



Yermük kampı uzun süredir rejim güçlerinin ablukası altında. Kontrol noktalarından tıbbi malzeme girişine izin verilmeyen kampta kalanlar son günlerde hem açlıkla hem de hastalıklarla mücadele ediyorlar.

21 Şubat 2014 00:04
DİĞER HABERLER