Yeşilçamın 50 yıllık "Şafak Bekçileri"

Yeşilçamın 50 yıllık "Şafak Bekçileri" -Sinema sanatçısı Göksel Arsoyun yapımcılığını üstlendiği ve başrolünde oynadığı 1973 yapımı "Şafak Bekçileri" filminde kullandığı F-100 Super Sabre uçak, 1. Hava Kuvvet Komutanlığında sergile
ESKİŞEHİR (A.A) - Deniz Açık - Sinema sanatçısı Göksel Arsoyun yapımcılığını üstlendiği ve başrolünde oynadığı 1973 yapımı "Şafak Bekçileri" filminde kullandığı F-100 Super Sabre uçak, 1. Hava Kuvvet Komutanlığında sergileniyor.
     Eskişehirdeki "Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykelli Müzesi"nin açılışına katılmak için kente gelen Arsoy, 1. Hava Kuvvet Komutanlığını ziyaret etti.
     Arsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1963 yılından yapımcısı ve başrol oyuncusu olarak hazırladığı "Şafak Bekçileri" filmini Eskişehirde çektiğini hatırlatarak, bu filmin meydana gelmesinde dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İrfan Tansele teşekkür etti.
     Filmin yönetmeni Halit Refiki özlemle andığını ifade eden Arsoy, şöyle konuştu:
     "Yılmaz Büyükerşenin bu filden esinlenerek yaptığı balmumu heykelim bana büyük bir sürpriz oldu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşene teşekkür ediyorum. Bu film, büyük bir mana, aşk mesajı olan ve gönüllerden yıllarca çıkmayan, Yeşilçamda yapılmış ilk havacılık filmidir. ABD sinemasındaki Top Gun filmi bizden 23 yıl sonra çekildi. Yıllar sonra bu filmde hakkı geçenleri, sevgi, saygı, muhabbetle selamlıyorum, saygılarımı sunuyorum. Bu filme emeği geçenlere minnettarım. Bugün büyük bir hatıra oldu. Çünkü o filmdeki tayyarelerden birisi burada. O yıllara geri döndüm. Bugün Şafak Bekçilerini yeniden yaşıyorum. Ne kadar mutlu olduğunu anlatamam."
     Arsoy, filmin çekildiği tarihte Yeşilçamdaki patronların "filmi kimse seyretmez" dediğini anlatarak, "Her şeye rağmen filmi çektim. Aynı kıza aşık iki gencin öyküsü ve pilotların yaşamının birlikte verildiği filmdi. Bu film hasılatına 6 sene Yeşilçamda hiçbir film yetişemedi. Yıl 2013, millet hala Şafak Bekçileri diye bağırıyor. Buna sahip çıkmak lazım" dedi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
20 Mayıs 2013 11:20
DİĞER HABERLER