AKP'li Hüseyin Çelik'ten Erdoğan'ı kızdıracak sözler! Paranoyak

AK Partili, Eski Bakan Prof. Dr. Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak ifadeler kullandı. Çelik, dış güçler paranoyası olduğunu söyledi.
Eski Kültür ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik, KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kötü giden ekonomiyi dış güçlere bağlamasını değerlendiren Çelik, "Ülkede ekonomi kötüyse gidip Merkel, Biden'e mi çatacağız?" diyerek, "Dış güçler paranoyasını siyasete girdiğim günden beri reddeden birisiyim. Başımıza taş düşse dış güçlere havale edip, kendimizi kurtarmaya çalışıyoruz. Bir ülkede demokrasi ve can güvenliği yoksa kimse yatırım yapmaz. Kırılgan durumda olduğunuz zaman birileri sizinle oynar. Düşmanımız var evet. Diplomaside her şey menfaatlere dayanır." dedi.

BAŞARMAK İSTEYEN YOL BULUR
Türk lirasının dolar kuru karşısındaki hızla erimesi devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşanılan dolar kuru krizini "Ekonomik Kurtuluş Savaşı" diye değerlendirdi. Eski Bakan Hüseyin Çelik, Erdoğan'ın kur açıklamasına, "Paranız yüzde 50'nin altına gelmişse pul olmuştur. Buna Kurtuluş Savaşı diyenlerin kendi fikir özgürlüğü. Değil diyenler de vatan haini değil. Başarmak isteyen yol bulur. İstemeyen mazeret arar." diye konuştu.

AK PARTİ'NİN DE HELALLEŞMEYE KALKIŞMASI GEREK
"CHP bir şeyi doğru yapıyorsa yanlış denilmez" diyen Çelik, "AK Parti'nin de helalleşmeye kalkışması gerek." dedi.

ÖTEKİLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ
Çelik, AK Parti'nin kuruluş sürecinde yaşadığı zor dönemlere de değinerek "Biz AK Parti'yi kurarken ötekiydik. Asker medya ve yargı bize yapılmayacak şeyleri yapıyordu. Bizim şimdi öteki gibi bir derdimiz yok. Ama ötekileştirmeye devam ediyoruz. Önceden mağluptuk şu an galibiz. Eskiden dinci tabire kızıyordum şimdi bu tabire inanıyorum. Din üzerinden siyaset yaparsanız dine zarar verirsiniz. AK Parti'nin milletin partisi olmaya devam etmesi gerek." dedi.
25 Kasım 2021 12:00
DİĞER HABERLER