Kozinoğlu Dosyasında Koğuş Arkadaşlarına Ev Hapsi Savcılara Tutuklama!

Silivri Cezaevi’nde 2011’de yaşamını yitiren eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor.
Soruşturma kapsamında, olay tarihinde görev yapan şüpheliler Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Ali İşgören ile cezaevi savcısı Necip Doğan ve Kozinoğlu’nun koğuş arkadaşları emekli Deniz Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım ile emekli Jandarma Albay Hasan Atilla Uğur’un jandarmadaki işlemleri tamamlandı.
Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Silivri Adliyesi’ne sevk edildi.
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada şüpheliler Hasan Ataman Yıldırım ve Hasan Atilla Uğur “kasten öldürme” suçundan ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiri istemiyle hakimliğe sevk edilirken, eski Başsavcı Ali İşgören ve eski cezaevi savcısı Necip Doğan ise “suç örgütüne üye olma” suçlamasıyla tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.
KAŞİF KOZİNOĞLU’NUN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 4 kişi tutuklanmış, 13 kişiye adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine, Kozinoğlu’nun kesin ölüm nedeninin ve ölümünde üçüncü kişilerin müdahalesinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi amacıyla alınan karar kapsamında fethi kabir işlemi gerçekleştirilmişti.
Soruşturma kapsamında, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin senaristleri Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan “bilgi sahibi” sıfatıyla savcılığa ifade vermişti.
Başsavcılık soruşturma kapsamında, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin incelenmesine karar verildiği bildirmişti.
Olay tarihinde görev yapan Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Ali İşgören ile cezaevi savcısı Necip Doğan ve Kozinoğlu’nun koğuş arkadaşları emekli Deniz Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım ve Jandarma Albay Hasan Atilla Uğur gözaltına alınmıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

Kılıçlı Yemin Soruşturmasında Yeni Perde: YDK Üyel...

"Ticari Sır Olamaz": Özgür Özel Küçük Yatırımcının...

Kaşif Kozinoğlu Soruşturmasında Kritik Aşama: Hasa...

Gözaltı Kararı Verildi! HSK Savcı Kürkşad Kunthan ...

Şahsi IBAN’a Para Transferlerinde Vergi Cezası Teh...






