MHP'li meclis üyesi okul basıp öğretmen dövdü, suç duyurusuna rağmen gözaltı olmadı

Okuma Süresi 4 dkYayınlanma Cuma, Nisan 3 2026
Paylaş
X Post
CHP’li milletvekili Hasan Öztürkmen, MHP Altındağ Belediye Meclis Üyesi Ayhan Yazıcı’nın velisi olduğu öğrencinin kavgaya karışmasının ardından iki kişiyle birlikte okulu bastığını ve olaya müdahale eden nöbetçi öğretmen Ömer Ocak’a saldırdığını açıkladı.
MHP'li meclis üyesi okul basıp öğretmen dövdü, suç duyurusuna rağmen gözaltı olmadı

Ankara Pursaklar'da bulunan Turgut Özal Ortaokulu'nda Türkçe öğretmeni Ömer Ocak (43), oğlu ile tartışan öğrenci ile konuşmak için okula gelen veli ve yanındaki arkadaşı tarafından darbedilmiş, güvenlik kamerasına yansıyan olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

CHP’li milletvekili Hasan Öztürkmen, okulu basan velinin MHP Altındağ Belediye Meclis Üyesi Ayhan Yazıcı olduğunu açıkladı. Öztürkmen, Yazıcı'nın iki kişiyle birlikte okulu bastığını ve olaya müdahale eden nöbetçi öğretmen Ömer Ocak’a saldırdığını açıkladı. Saldırının görüntülerini ve Yazıcı’nın MHP lideri Devlet Bahçeli ile fotoğrafını gösteren Öztürkmen, olayın ardından Pursaklar Ülkü Ocakları Başkanı Fazlı Altınok ve beraberindeki bir grubun okula gelerek gözdağı verdiğini, “Hesaplaşacağız” diyerek okuldan ayrıldığını belirtti. Öztürkmen, olayın üzerinden 48 saat geçmesine rağmen suç duyurusunda bulunulan kişiler hakkında gözaltı yapılmadığını ekledi.

Öztürkmen, Yazıcı’ya müdahale eden nöbetçi öğretmen Ömer Ocak’ın dövülerek hastanelik edildiğini ifade etti. Saldırının görüntülerini ve Yazıcı'nın, MHP lideri Devlet Bahçeli ile fotoğrafını yayımlayan Öztürkmen, hastanede tedavi gören öğretmen Ocak’ın aldığı darbeler nedeniyle işitme kaybı yaşadığını belirtti.

Olayın ardından Pursaklar Ülkü Ocakları Başkanı Fazlı Altınok ve beraberindeki bir grubun da okula geldiğini ve öğretmenlerin tepkisiyle karşılaştığını söyleyen Öztürkmen, grubun “Görüşeceğiz, hesaplaşacağız” diyerek okuldan ayrıldığını söyledi.


"EY YUSUF TEKİN OKULLARIN NE HALDE GÖRÜYOR MUSUN?"

Hasan Öztürkmen, olayla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e şu sözlerle seslendi: 

"Öğretmenlerimiz hem yaşanan saldırı hem de okul basıp tehditler yağdıran kişiler hakkında suç duyurusunda bulundular. Ancak neredeyse skandal olayın üzerinden 48 saat geçti. Bir gözaltı haberi almadık. Ey Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulların ne halde görüyor musun?  Öğretmenler okulların içinde dövülüyor, vuruluyor, öldürülüyor. Mafya bozuntusu çapulcular okul basıyor tehdit yağdırıyor. Okulları tarikatların arka bahçesine çevireceğine, laik eğitime savaş açacağına, bilimsel eğitimin dibine dinamit yerleştireceğine okullara ve öğretmenlere sahip çık. Ey Sayın Devlet Bahçeli, partililerin okul basıp öğretmen dövüyorlar haberiniz var mı? Bunlara haddini bildirecek misiniz? Ey Cumhuriyet Savcıları, okul basan şehir eşkıyaları için gerekli talimatları ne zaman vereceksiniz?"