Rüşvet soruşturmasında tutuklanan Yusuf Ulutaş’ın Fatma Betül Sayan Kaya ile bağlantısı gündemde

İktidara yakın yazar Fuat Uğur’un aktardığına göre, Ulutaş ile Kaya, AKP İstanbul İl Teşkilatı’nda birbirlerinin ardından görev yaptı. Ulutaş, 8 Şubat 2019’da Kaya’nın bakan müşaviri olarak istisnai kadrodan memuriyete geçirildi, ardından Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Uğur, Kaya’nın aynı yöntemle 60 kişiye memuriyet kadrosu sağladığını iddia etti.
Esenyurt’taki rüşvet trafiğinin ortaya çıkarılandan çok daha büyük olduğunu savunan Uğur, ilçedeki yaklaşık 4 bin fabrika ve sanayi kuruluşundan işletme ruhsatı karşılığında yıllık 10 bin dolar alındığını öne sürdü. Uğur, iki evde bulunduğunu belirttiği 450 milyon liranın toplam rüşvet miktarının küçük bir bölümünü oluşturduğunu iddia etti.
Öte yandan, Esenyurt Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Can Aksoy’un İstanbul Vali Yardımcılığı görevine getirildiği bildirildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ


Berat Albayrak adını fon vurgununda kullananları d...

Fon vurgunun üstünü kapatmak için işaret fişeğini ...

Şahitleri anlatıyor: Hocaefendi'nin sonsuzluğa yol...

Azerbaycan, 31 Türk vatandaşının ülkeye girişini y...

Siyasette sıcak gelişme: Ahmet Eşref Fakıbaba hem ...




