Saray medyasının değişmeyen ezberi: Sorumlu yine 'dış güçler'

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Perşembe, Nisan 16 2026
Paylaş
X Post
AKİT ve Diriliş Postası gazeteleri Kahramanmaraş'taki Ayser Çalık Ortaokulu'na yapılan silahlı saldırının dış güçlerin işi olduğunu iddia etti.
Saray medyasının değişmeyen ezberi: Sorumlu yine 'dış güçler'

Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu’nda dün meydana gelen silahlı saldırı ülke genelinde büyük yankı uyandırdı.

İlk belirlemelere göre olayda 10 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi ise yaralandı.

Yaralılar kentteki çeşitli hastanelere kaldırılırken, bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi.

Saldırganın, babasına ait olduğu belirtilen silahlarla okula girdiği ve olay sonrası ailesinin de gözaltına alındığı, babasının tutuklandığı ifade edildi.

AKİT VE DİRİLİŞ SALDIRININ SORUMLUSUNU BULDU

Öte yandan bazı basın organlarında saldırıya ilişkin dikkat çekici başlıklar atıldı. Örneğin AKİT Gazetesi, saldırının arkasında bir yağının olduğunu iddia ederek “Karanlık eller okullara uzandı” dedi.

Diriliş Postası da herhangi bir somut delil sunulmadan olayın arkasında ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA ve İsrail Dış İstihbarat Servisi MOSSAD’ın olabileceğini öne sürdü. Bu iddialar resmi makamlar tarafından doğrulanmazken yapılan saldırıyla ilgili soruşturma ise sürüyor.