Tutuklanan Kara Haydar’ın ifadesi: Düğün şovdu, altınlar emanetti

Van’da “Vanlı Kara Haydar” lakabıyla bilinen Mehmet Fatih Tançalan, “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçundan tutuklandı.
Savcılık ifadesinde hakkındaki suçlamaları reddeden Tançalan, sosyal medyada gündem olan lüks yaşam görüntülerinin büyük bölümünün gerçeği yansıtmadığını savundu.
Tançalan’ın ifadesinde özellikle düğünü, altınlar, Maldivler tatili ve lüks organizasyonlara ilişkin sorulara verdiği yanıtlar dikkat çekti.
“DÜĞÜNDEKİ HİZMETLER REKLAM KARŞILIĞIYDI”
Tançalan, eşi Çağla Öz Tançalan için hazırlanan gelinliklerden düğünde dağıtılan baklavaya kadar birçok hizmetin reklam karşılığında ücretsiz sağlandığını öne sürdü.
Maldivler tatili ile düğün organizasyonundaki bazı hizmetlerin de aynı yöntemle karşılandığını savunan Tançalan, sosyal medyada görülen yaşam tarzının kendi maddi gücünü göstermediğini iddia etti.
“ALTINLARI KUYUMCUDAN EMANET ALDIM”
Düğün ve nişanda kullanılan yüksek miktardaki altınlara da açıklık getiren Tançalan, maddi durumunun bu altınları satın almaya elverişli olmadığını söyledi.
Altınları bir kuyumcudan emanet aldığını öne süren Tançalan, düğünün ardından tamamının kuyumcu tarafından geri götürüldüğünü savundu.
DUBAİ VE MAIL ORDER İDDİASI
Soruşturma kapsamında Tançalan’ın Dubai’ye sık sık gidip geldiği, mail order yöntemiyle kaynağı belli olmayan gelir elde ettiği ve bu gelirle lüks yaşam sürdüğü öne sürüldü.
Başsavcılık, Tançalan’ın mal varlığının araştırılması için MASAK’tan rapor hazırlanmasını istedi.
“GÖRÜNTÜLER BİLGİM DIŞINDA ÇEKİLDİ”
Tançalan, düğün sırasında polis memurlarıyla çekilen ve sosyal medyada yayılan görüntülere ilişkin de ifade verdi.
Polis memurlarının yanına yalnızca teşekkür etmek amacıyla gittiğini söyleyen Tançalan, kamu görevlilerini rencide etme ya da aşağılama kastı bulunmadığını, videonun ise bilgisi dışında çekilerek paylaşıldığını öne sürdü.
25 suç kaydı bulunduğu belirtilen Tançalan, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

Balkanlar'da Mladiç Gerilimi: Bosna Hersek İki Sır...

2027 Bütçe Hesapları Şaştı: 'Garanti' Ödemeleri 30...

Zeynel Emre’den Sert Sert Çıkış: "Üsküdar Belediye...

"Çıkınca Onu Ben Ameliyat Edecektim..." Selçuk Mız...

Dilek İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Sert Rest: "Al...







